Jako oraniště. Valladolidu hrozí za špatný trávník trest

Trávník ve Valladolidu (© marca.es)

Teprve před několika dny byl na stadionu Zorrilla položen nový trávník. Během včerejšího utkání proti Barceloně však připomínal spíše oraniště, za což Valladolidu hrozí trest.

"Pokud chceme vyvážet produkt do USA, musíme se nejdříve podívat na to, co máme doma. Byla to ostuda. Hrůza. Nejde o to, jestli na takovém hřišti šel hrát fotbal, nebo ne, ale o zdraví profesionálních sportovců," uvedl Gerard Piqué.

Na stav hrací plochy si stěžoval také Sergio Busquets: "Je strašné, že se nejlepší liga světa hraje na takovém hřišti. Nikdo z vedení La Ligy se nebyl na trávník podívat. Na tom nelze hrát. Bylo to jako na pláži, všude nerovnosti. Ale obě mužstva hrála za stejných podmínek."

Barcelona chystá kvůli nerovnému trávníku plnému drnů, který museli hráči neustále upravovat, a přesto po něm míč skákal při každé přihrávce, oficiální stížnost. Také prezident La Ligy Javier Tebas uvedl, že soutěž se bude kvalitou hrací plochy na Zorrille zabývat.

Prezident Valladolidu Carlos Suárez se na nic nevymlouval a selhání přiznal: "Jsme kvůli trávníku smutní. Nebyl v dobrém stavu a je to naše zodpovědnost. Pokud dostaneme pokutu, bude oprávněná."

"Vypadá to, že fotbalisté jsou oni a my zemědělci. My jsme ale také hráči a chceme hrát. Postoupili jsme jako poslední a byl problém vše stihnout. Nikdo nechtěl takový trávník, ale byl stejný pro oba týmy, bylo potřeba se přizpůsobit podmínkám. Barcelona je džentlmenský klub, nemyslím, že si bude stěžovat. Všichni ve Valladolidu udělali vše pro to, aby se zápas uskutečnil," prohlásil kouč Valladolidu Sergio González. Barcelona na trávníku nováčka vyhrála díky brance Dembélého těsně 1-0.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace