Jarošík bude asi leštit lavičku

Jiří jarošík (© goal.com)

Paulo da Silva, paraguayský stoper, jehož v lednu Zaragoza angažovala z anglického Sunderlandu už možná v následujícím ligovém duelu s Atléticem Madrid nebude zahřívat lavičku náhradníků, ale stane se novým kolegou v základní sestavě pro Itala Continiho.

Má na to vliv velmi rychlá aklimatizace na místní podmínky, spoluhráče i město. Zřejmě ale hlavním důvodem bude nezištná pomoc našeho Jiřího Jarošíka, jenž potřebuje odpočinek jako sůl. V nedělním zápase s Hérculesem v Alicante si neodpustil chybu, kdy nechal příliš mnoho prostoru Trezeguetovi a jeho tým i díky tomuto gólu prohrál 1:2. A není to poprvé. Své by o tom mohl vyprávět José Aurelio Gay.

Bývalý trenér Zaragozy Gay byl odvolán po domácí listopadové prohře se Sevillou 1:2, kdy Jarošík měl na svém kondiciogramu určitě vyznačen kritický den. Nejenže v poslední minutě zápasu ve snaze o zadovku na půlce hřiště přišel o míč a Negredo po sprintu přes celé hřiště získal tři cenné body pro svůj tým, ale ani u první branky nebyl podle místních novinářů zcela bez viny. "Jsme závislí na hráčích. Nemá smysl mluvit o štěstí, nebo smůle, ale o nerozvážnosti," řekl tehdy po skončení utkání Gay v jasné narážce na Jarošíka, jenž se později veřejně omlouval.Týden nato v Getafe si ale najel do stejných kolejí a některé jeho zákroky byly hodně komické.

A tím výčet jeho aktivit, které fanoušky Zaragozy moc nepotěšily, nekončí. Velmi často špatně odhadoval situace a do soubojů přicházel pozdě, nebo mu dělalo potíže uhlídat protihráče. Samozřejmě že nemůžeme Jarošíkovi upřít některé světlé okamžiky -  i ty by se našly. Ale celkově vzato, jeho výkonnost v této sezóně oproti té loňské šla rapidně dolů. Jediné, co ho v sestavě udrželo byla nedostatečná konkurence na tomto postu a ne zrovna výrazné výkony jeho souputníka Continiho.

Po ostudné zářijové porážce od Málagy na Romaredě (3:5) Jarošík dláždil svoji cestu na střídačku v Santanderu, kde dovolil Henriquemu, aby se před něj dostal a zaznamenal první gól Racingu. Ve stejném zápase za něj musel ještě hasit nebezpečnou situaci gólman Leo Franco, když náš stoper daroval balón útočníkovi Arielovi. O dva týdny později jeho chyba nechala Zaragozu o deseti, poté co v šestnáctce fauloval Barrala ze Sportingu. Následovala pochopitelně penalta. V dalším zápase na Romaredě si proti Barceloně "dopřál" špatnou přihrávku ve špatném okamžiku a pomohl tak Villovi asistovat u Messiho branky.

Štěstí neměl ani proti Villarrealu, kdy v nouzi odkopl balon přímo k Sennovi, jenž ho z dálky napálil a míč nádherně doplachtil do sítě. Proti Levante po nedorozumnění s brankářem Leo Francem málem poskytli hostujícímu Stuanimu vyrovnávací gól. A tak to pokračovalo i na Espanyolu a v Alicante. Opravdu asi nejvyšší čas dát Jarošíkovi oddech, protože mužstvo nad propastí si již nemůže dovolit více kiksů v obraně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace