Javi Martínez by se mohl v létě vrátit do Athleticu

Javi Martínez (© marca.es)

Athletic hledá posilu do středu pole a jednou z reálných variant je návrat Javi Martíneze.

Jedenatřicetiletý záložník možná po osmi letech opustí Bayern Mnichov, kde je smluvně vázán do léta 2021, a prezident Athleticu Aitor Elizegi připustil, že by Javi Martínez mohl navázat na působení na San Mamés z let 2006 až 2012: "Je důležité, že se hráč chce vrátit, to vše usnadňuje. Je potřeba ocenit, že Javi Martínez mluví o Athleticu hezky. Rozhodnutí bude na trenérovi a sportovním řediteli."

Elizegi reagoval na slova Javi Martíneze, jenž uvedl: "Sednu si s Bayernem a uvidíme. Pokud budu muset odejít, pak je Athletic jednou z možností, samozřejmě. Prožil jsem v jeho dresu skvělé roky a návrat by se mi líbil." Podle vysokého fotbalisty je Athletic jedinečným klubem. "Kdo to nezažil, nemůže pochopit, co Athletic znamená. Na San Mamés po vás nikdo nechce dokonalý pas na 60 metrů nebo střelu přímo do rohu branky, ale maximální nasazení. V každém zápase musíte odevzdat úplně vše."

Javi Martínez finančně pomohl nemocnicím v Mnichově v boji proti koronaviru, dříve podpořil migranty. Sám tvrdí, že to vnímá jako samozřejmost: "Kdybych nepomohl, cítil bych se špatně. Nakoupil jsem potřebné věci a odevzdal je. Nebylo to nic heroického. Je lepší, když onemocním virem já jako sportovec a mladý člověk než starší osoba. Rád pomáhám. Jsem více člověk než fotbalista. Když jsem viděl fotografie lidí v oblečení, které jsem daroval, nebo děti, které se hrají s našimi míči, bylo to obohacující."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace