Je lídrem, bláznem do fotbalu, chválí v Seville Banegu

Éver Banega (© marca.es)

Éver Banega se vloni po jednoletém působení v Interu Milán znovu stal kmenovým hráčem Sevilly a zástupci klubu si Argentince nemohou vynachválit.

"Éver na vás může působit dojmem, že pro tým není zásadní postavou, ale opak je pravdou. V současné chvíli je lídrem. Je lídrem, protože to dokazuje výkony na hřišti a dennodenním přístupem, ne slovy v kabině. Lídři se nevolí, přirozeným vývojem se objeví," prohlásil sportovní ředitel Sevilly Óscar Arias.

"Je pro nás klíčovým hráčem. Vím, že je blázen do fotbalu. Zná všechny hráče, sleduje staré zápasy... Nepochyboval jsem o tom, že jeho výkony budou dobré. Je v Seville šťastný, cítí se být důležitým členem týmu a spoluhráči mu věří, což potřebuje. Nevyhýbá se zodpovědnosti. Za každé situace chce míč, aby zkusil něco vymyslet. Občas se splete a mnohokrát jsem mu řekl, že kdyby udělal něco jinak... Ale on už je takový a takového ho musíte chtít," dodává Arias.

Banega nastoupil v letošní sezóně do 41 utkání, v nichž vstřelil 4 branky a přidal 5 gólových asistencí. Celkově odehrál za Sevillu 135 střetnutí a 16krát poznal radost z rozvlněné sítě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace