Jeden zápas La Ligy se už letos odehraje v USA

Real Madrid na turnaji ICC (© as.com)

Vedení La Ligy uzavřelo dohodu, která ji přiblíží severoamerickým fanouškům. Jeden ligový zápas se už v letošní sezóně odehraje v USA.

Informaci přinesl deník El País a potvrdil ji prezident soutěže Javier Tebas. La Liga se spojila se společností Relevent, která pořádá úspěšný turnaj International Champions Cup. Ten je označován za letní Ligu mistrů a nabízí zápasy předních evropských klubů na neutrální půdě mimo starý kontinent.

Nově vzniklá odnož La Ligy nazvaná La Liga North America, jež sídlí v New Yorku, má za úkol podpořit rozvoj španělské soutěže v USA a Kanadě. Pomoci k tomu má i zápas, který se se odehraje na americké půdě. Zatím není jasné, kdy v průběhu sezóny se tak stane a kdo bude jeho účastníkem. Největší šance se dávají Barceloně či Realu Madrid, klubům, které mají největší reklamní potenciál.

Tebas už vloni naznačil, že se podobný krok chystá, když prohlásil: "Chceme La Ligu rozšiřovat do celého světa. V každé sezóně se odehraje 380 utkání a není důvod, aby se jeden dva nemohly konat mimo Španělsko."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace