Jeff, učeň Santa Cruze

Jefferson Montero slaví gól Betisu (© as.com)

Osm hodin poté, co záložník Betisu Sevilla Jefferson Montero odehrál svoje nejlepší představení v zelenobílém dresu proti Realu Madrid, už znova létal u postranní čáry ve sportovním centru. Člen základní sestavy v utkání plném emocí, absolvoval oproti svým spoluhráčům lehčí trénink a do šatny odešel dříve, než oni, aby si mohl užívat nádherný nedělní den. Přesný opak toho, co prožíval v posledních dvou měsících, kdy se mu již pořádně zajídaly hodiny navrch, které nabíral po skončení každodenní tréninkové dávky. V doprovodu kouče Pepe Mela a jeho asistenta Roberta Ríose trénoval Jeff, jak skvěle rychlostně a technicky vybavenému hráči přezdívají v kabině, hodiny a hodiny centry do šestnáctky a především zakončení a střelbu.

„Už se nám podařilo, že dal první gól v sezóně. Od teďka doufám, že nám jeho góly alespoň k něčemu budou“, poznamenal Mel, pořád ještě mírně rozmrzelý z porážky proti ligovému lídrovi (2:3), která nereflektuje koučovu sázku na odvahu. Montero hraje v Betisu jako host z Villarrealu, jenž ho angažoval, když bojoval v dresu mexického klubu Dorados, rovněž coby zapůjčený hráč. Ve fotbalistu vyrostl v béčku Villarrealu a dokonce se dočkal i premiéry v prvním mužstvu. 

„Líbil se nám už hodně dlouho, protože má něco, co se ve fotbale cenní hodně vysoko: hra jeden na jednoho a úžasná rychlost. Je velmi mladý a má ještě velký prostor na zlepšení. Pepe Mel hodně pracuje na tom, aby byl víc soutěživý. Během ligové soutěže udělal spoustu činností, ale dokončil jich jen pár“, říká sportovní ředitel verdiblancos Vlada Stosic. „U nás je na hostování, opci na přestup ale od Villarrealu nemáme. V každém případě se mu v Seville líbí, takže si s Villarrealem ještě promluvíme“, dodává Stosic. 

V oněch prodloužených tréninkových hodinách našli trenéři Betisu Jeffovi nového kámoše. Roque Santa Cruze. Paraguayec je tak nyní jeho nejlepším přítelem. Právě za ním chodil Jefferson Montero pro radu, když potřeboval vyřešit náročnou tajenku co se střílení gólů týče. Z toho důvodu běžel jako blázen směrem k lavičcce náhradníků, když překonal bombou pravačkou Ikera Casillase a srovnal průběžné skóre na dva dva. „Jako by to byl jeho starší brácha“, vysvětluje Mel. Den za dnem mu Roque pomáhal vylepšit střelu na branku a správně vyhodnotit situaci, jestli střílet, nebo centrovat. Zlepšení v jeho hře bylo vidět v soubojích proti Athleticu, Seville, nebo Zaragoze. Proti Realu Madrid ale předvedl svoji nejlepší tvář ze 22 utkání, do kterých za Betis nastoupil.

Montero ve svých dvaadvaceti letech již patnáctkrát reprezentoval Ekvádor a ve své zemi je opravdovým idolem. Když zavítá do sevillské čtvrti El Cerezo plné ekvádorců, aby zde pojedl speciality ze svého domova, z reakcí místních lidí hned poznáte, jak ho milují. Chodí sem hodně rád a je to jedna z jeho málo oblíbených činností, které má. Mezi další patří prospat celou siestu. A třetí používat Twitter. Hodně často. „Kolik brankářů bylo na hřišti v zápase proti Realu?“, hlásí jeho poslední tweet na sociální síti.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace