Jiménez to vzdává

Manolo Jiménez (© as.com)

Manolo Jiménez, trenér Zaragozy, již pomalu hází flintu do žita. Se záchranou svého klubu v nejvyšší soutěži to vidí hodně bledě. Po domácí pondělní porážce s Betisem Sevilla 0:2 na pozápasové tiskové konferenci k tomuto tématu sice neřekl nic. Ovšem později, v rozhlasovém pořadu Cadena Cope „El Partido de las 12“ připustil, že záchrana už je prakticky nemožná. „Jsme jednou nohou, možná i o trochu víc, v Segunda División. Ale vzhledem ke studu a vychování směrem k fanouškům musíme pořád bojovat. Mužstvo se o to snaží od začátku, ale pak se tato snaha rozpustí a začínají obavy z porážky. Situace je velmi komplikovaná“, prohlásil kouč týmu z Aragonie.

Podle Jiméneze měla Zaragoza slušný nástup do utkání proti Betisu, ale po první obdržené brance již nedokázalo reagovat. „To co nás provází, se dá těžko pochopit. Proti Betisu bylo vidět, že soupeři stačilo na výhru opravdu málo. Hned z první šance co měli, vstřelili branku, přitom my do té doby měli hodně příležitostí a v tu chvíli se nad námi začne vznášet strach z porážky“, komentoval situaci Jiménez. „Do zápaů naskočíme dobře, ale při prvním problému se psychicky sesypeme“.

Andaluzký trenér převzal týmové otěže na začátku nového roku po odvolaném Mexičanovi Javieru Aguirrem a od toho okamžiku mužstvo zaznamenalo jistý herní pokrok, nicméně nebylo schopné nasbírat tolik potřebná vítězství, která by zvýšila teoretickou šanci na udržení. Sedmnáctá příčka, která jako poslední zaručuje záchranu, je vzdálena znovu na jedenáct bodů. Podle propočtů by teď měla Zaragoza ze zbývajících patnácti duelů vyhrát alespoň devět. To zní jako sci-fi při pohledu na tabulku, kde se v kolonce Realu po 23 odehraných utkáních vyjímají výhry jen tři. A v sobotu Zaragozu čeká výlet do Málagy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace