JIMova OSN

Juan Ignacio Martínez (© marca.es)

Organizace spojených národů. Tak působí Levante. V mužstvu Juana Ignacia Martíneze působí hráči z deseti zemí.

Trend Levante získávat levné cizince byl patrný už v létě loňského roku. Potvrdil ho pak lednový přestupový termín, kdy žádná ze tří posil nebyla španělské národnosti.

Munúa z Uruguaye, Kostaričan Keylor Navas, Nikos z Řecka, jehož národnost má také Vyntra, kterého předci jsou ale z Československa, Němec Lell, El Zhar z Maroka, Polák Dudka, Senegalec Pape Diop, Ital s polskými kořeny Acquafresca a Martins z Nigérie. To je pořádný mix národů a kultur, který však JIMovi zvládá ukočírovat.

"Není to problém. Jazyková bariéra neexistuje, pomáhá mi můj spolupracovník Joseda a mezi sebou mluví hráči anglicky, což je jazyk, který většina z nich ovládá, a neřekli to. Nakonec si rozumíme velmi dobře," říká kouč Granotes.

Mírné obavy přesto zůstávají. Úspěch Levante je postaven na týmové soudržnosti, kterou může takové množství cizinců narušit. Klubu se zatím po sportovní stránce daří, ale riziko je stále přítomné. Ballesteros, Iborra, Juanfran nebo Barkero tvoří španělskou osu mužstva, mezi cizinci jsou nedoknutelní Munúa, El Zhar, Pape Diop a Martins. JIMova OSN zatím funguje.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace