Joao Félix: Páté kolo u vozu Atlética Madrid

Sedmička, pro Joao Félixe nešťastné číslo. Přesně tolikrát v řadě se posadi v letošní sezóně útočník Atlética Madrid na lavičku a překoná tak sérii šesti zápasů, do kterých nezasáhl v loňském ročníku La Ligy. Z korunního útočníka pátým kolem u vozu, Joao Félix se svou situací spokojen není a jeho agent si pohrává s možností přestupu hráče co nejdříve.

Mladý portugalský útočník zahájil sezónu výborně a nikdo nezpochybňoval, jeho důležitost pro Atlético Madrid. Přestože nebodoval, jeho přítomnost na hřišti byla důležitá a Joao Féllix nastoupil k sedmi z prvních osmi utkání sezóny. „Rád bych byl vnímán jako vůdce týmu,“ prozradil před více než měsícem hráče v rozhovoru.

V průběhu derby se ale něco změnilo, něco se pokazilo. Do zápasu proti Realu Madrid ještě Joao Félix nastoupil, ale v dalších čtyřech utkáních španělské ligy a dvou zápasech Ligy mistrů se v základní sestavě neobjevil a dvakrát dokonce neodehrál ani minutu. V šesti duelech odehrál dohromady 37 minut, z toho proti Seville nastoupil doslova na tři poslední minuty. Z útočníka číslo jedna poslední volbou. V posledních týdnech se Joao Felix propadl hierarchií útočných řad Atlética na poslední místo.

Z lídra se portugalský útočník stal až pátým forwardem. A nyní, když je situace okolo Griezmanna konečně vyřešena a francouzský reprezentant může nastupovat do zápasů, aniž by Atlético počítalo minuzy, se pozice Félixe stává ještě složitější. Griezmann v posledních šessti utkáních posbíral 443 minut, pět startů, jednu branku a dvě asistence. Následován je Moratou s 311 odehranými minutami a dvěma brankami. Třetí v pořadí je Correa následován Joaem a Cunhou.

Vzhledem k této situaci touží Joao Félix po ukončení svého působení v Atléticu. Jeho agent Jorge Mendes se již pustil do práce, aby se pokusil najít cestu ven ze složité situace. Na jedné straně hledá významné kluby v Evropě, které by se mohly zajímat o portugalského hráče, na druhé straně opakuje v kancelářích Atlética, že je situace dlouhodobě neudržitelná.

Klub však zatím zůstává neoblomný a odmítá se rozloučit s hráčem, kterého stále považuje za důležitou součást své budoucnosti. Vzhledem k tomu, že jeho klauzule činí 350 milionů eur, nebude snadné najít společnou řeč. Jorge Mendes se ale jen tak nevzdává a doufá, že obměkčí vedení klubu, pokud se mu podaří na stůl položit přijatelnou nabídku. Do té doby se ale role Joao Felixe v klubu pravdpěodobně nezmění, protože jak mu dal trenér Simeone najevo, jeho návrat do základní sestavy bude možný až poté, co hráč v tréninku předvede takové výkony, aby mohl sesadit ty, kteří nyní zaujímají jeho místo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace