Kam Joaquíne, kam půjdeš?

Joaquín Sánchez (©as.com)

„Odcházím do Málagy!” Joaquín Sánchez, záložník Valencie vypustil ze svých ústu tuhle prognózu se svým typickým humorem na parkovišti ve sportovním centru Paterna dva dny před tím, než začaly hráčům oficiálně prázdniny. Tehdy to řekl zřejmě s velkou dávkou ironie, ovšem během několika dní se tenhle žertík začíná měnit v dost pravděpodobnou skutečnost a hráč, jehož přivedl za veliké peníze v době rozpustilého rozhazování prezident Juan Soler, má možná svoje dny na Mestalle sečteny.

Stačí si jen poslechnout slova Joaquínova agenta, aby bylo jasné, že celá věc vstoupila do fáze, která pro celou operaci může být rozhodující. „Joaquín již učinil rozhodnutí a jak je to v těchto případech přirozené, musí se mezi sebou dohodnout kluby”, potvrdil Eduardo Espejo. Teď je tedy řada na Manuelovi Llorentem a Abdullahu Ghubovi, pravé ruce katarského šejka.

Jedna věc je ale zřejmá. Joaquín chce Valencii opustit. Neřekl to on, neboť v podobných situacích je lepší, když mluví agenti, ale je více než zřejmé, že krajní záložník chce využít lákavou nabídku, kterou pro něj má Málaga přichystánu. Právě ve chvíli, kdy pro něj měla Valencia připravenu nabídku na prodloužení smlouvy o dvě sezóny se snížením platu („nemám žádnou nabídku”, namítá) spatřil světlo světa zájem andaluzkého klubu, který koučuje Manuel Pellegrini, aby Joaquín pověsil kopačky na hřebík na jihu Španělska.

Aby čtenář ještě lépe pochopil situaci je třeba připomenout, že Joaquínovi končí ve Valencii smlouva 30.června 2012 a že mu v červenci bude třicet let. „Joaquín je Valencii velmi vděčný, ale v situaci ve které se nachází je třeba učinit rozhodnutí, ať už bude jakkoliv tvrdé. Pro příklad není třeba chodit nijak daleko. Loni se to samé přihodilo Marchenovi a prodali ho do Villarrealu”, dodává agent, jenž v žádném případě nechce dělat nějaké dusno.

Málaga teď prožívá opravdové šílenství s novým projektem do nějž už začínají padat první hvězdy. Tou první je Ruud Van Nistelrooy, jehož přišlo přivítat na la Rosaledu přes deset tisíc fanoušků. Velká tlačenice je rovněž na sezónní permanentky, kterých se prodalo již čtrnáct tisíc. Joaquín je figura, která by do hvězdné konstelace určitě perfektně zapadla, navíc po něm touží jak trenér Pellegrini tak sportovní ředitel klubu Antonio Fernández. Čím chtějí Joaquína nalákat, aby oblékl bleděmodrobílý dres již za pár týdnů? Vzhledem k Joaquínově věku je rodák z Puerta de Santa María před posledním výrazným kontraktem svojí kariéry. Ve Valencii pobírá přibližně 1,8 milionů eur, což představuje jednu z nejlepších smluv a Málaga by mu velmi ráda nabídla 2,4 milionů. navíc když mu los ché chtějí plat snížit, není co řešit. Jenže jedna věc je, co by chtěl mít Joaquín na účtu a druhá jak se mezi sebou dohodnou kluby. Llorente ví moc dobře, že díky prodeji kapitána, by mohl získat zpět alespoň něco z těch 26 milionů, které svého času Valencia za Joaquína zaplatila Betisu. Kromě toho by se ušetřila pro klub hodně podstatná mzda. Před několika týdny se již mluvilo o nabídce Málagy ve směšné výšce 2 miliony eur. Uvidíme, jak dlouho bude Llorente odolávat, prozatím nechce o prodeji Joaquína ani slyšet. 

V Málaze se mezitím před dvěma dny mluvilo rovněž o zájmu o jiného valencijského hráče, Isca. Místní šejkové ho ale nechtěli na hostování, jak by se díky jeho věku dalo předpokládat, ale pěkně přestup natvrdo. Isco je ovšem jeden z nejnadanějších hráčů místní mládežnické základny a Valencia ho nechce nechat jít v žádném případě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace