Karnezis, takový Casillas z Granady

Orestis Karnezis (© mercafichajes.es)

Brankář Orestis Karnezis je jednou z posil, která v létě přistála na stadiónu Los Cármenes v Granadě, co ještě neměla tu čest projít křtem v oficiálním zápase „Los nazaríes“. Pozoruhodné na jeho případu je to, že je současnou jedničkou řecké reprezentace, s níž minulý pátek vyhrál v lichtenštejnském Vaduzu 0:1. V posledních letech hájil svatyni aténského Panathinaikosu, až v červnu se rozhodl pro změnu prostředí a vydal se na zkušenou do Itálie, konkrétně tedy do Udine. To se ho pak následně, na základě úzkých vztahů s granadským klubem, rozhodlo poslat na hostování právě do týmu rojiblancos.

Trenér Lucas Alcaraz hned od počátku vsadil na zkušenějšího a prověřenějšího Roberta a díky tomu musí Karnezis, který si ale v přípravě docela zachytal, zažívat na vlastní kůži pro něj nezvyklou situaci. Nicméně ani to neotřáslo neochvějnou důvěrou řeckého reprezentačního kouče. Tedy obdobný stav, jaký aktuálně panuje ve výběru Vicente del Bosqueho.

Granada po odchodu Toña do Elche, jenž prohlásil, že se necítí dobře díky tomu, že přišel ve finále uplynulé sezóny o post jedničky, potřebovala gólmana. Jenže Karnezis se zatím dívá z lavičky na to, jak se v prvních třech ligových kolech Robertovi, jenž ukořistil místo v základu, celkem slušně dařilo. Takže mu nezbývá nic jiného, než trpělivě čekat na svoji šanci, která by snad mohla přijít, když už ne v lize, alespoň v Copa del Rey.

V minulé sezóně začal v základní jedenáctce Toño, ovšem po příchodu nového trenéra Lucase Alcaraze a po negativní šňůře, kterou mužstvo za sebou táhlo, o místo přišel a Roberto chopil šanci za pačesy. Jinak Karnezis ochutnává první fotbalové zkušenosti mimo svoji domovinu. Začal hrát v OFI Kréta a posledních šest sezón nastupoval za již zmíněný Panathinaikos. Zařadil se tak mezi devět nových tváří, které Granada letos přivedla a vytáhl tak brankářský tandem mezi nejlépe pokryté řady v současném kádru.

Navíc v záloze je připraven třetí brankář, rovněž reprezentant, byť zatím napsaný na soupisku béčka. Stole Dimitrievski, devatenáctiletá makedonská naděje, jenž hájí reprezentační dres jedenadvacítky a do níž se vkládají velké naděje. Je velmi jistý a někteří v něm vidí v horizontu několika let budoucí jedničku Granady, i když ve skutečnosti vlastně patři Udine. Z reprezentačního srazu se Karnezis vrátí až ve čtvrtek, neboť zítra ho čeká další kvalifikační duel, tentokrát s Lotyššskem. Jinak se svými reprezentacemi odcestovalo hned devět hráčů Granady, díky čemuž musel Alcaraz povolat do tréninku s prvním týmem hned několik dorostenců.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace