Kde se odehraje finále Copy? Bernabéu, Nou Camp a Mestalla mezi možnostmi

V roce 2009 hostila finále Barcelona - Athletic Mestalla (© as.com)

Letošní ročník Královského poháru už zná oba finalisty. Otázkou zůstává, kde se poslední zápas soutěže odehraje.

Jako nejpravděpodobnější jeviště se jevil Santiago Bernabéu, vedení Bílého baletu se však této variantě brání. Podle deníku AS nechtějí Madriďané vidět další triumf Barcelony na jejich stadionu, zástupci královského klubu navíc nezapomínají na rok 2004, kdy Katalánci odmítli, aby finále roku 2004 mezi Zaragozou a Realem Madrid hostil Nou Camp. Oba celky tak musely zakotvit na Montjuïcu.

Real Madrid navíc doufá v triumf v Lize mistrů, jejíž finále se hraje 19. května. Pokud by Blancos pozvedli ušatý pohár, rádi by to se vší parádou oslavili na právě na Bernabéu následující den. A finále Copy je naplánováno na 20. května (pokud by se Barcelona dostala do finále Ligy mistrů, posunulo by se finále Copy o pět dnů).

Reálně se k dnešnímu dni zdá možnost, že by se hrálo na Nou Campu. Proti této variantě samozřejmě Barcelona protestovat nebude a možná překvapivě by se líbila i Athleticu, zejména jeho příznivcům, a to díky kapacitě, která by každému fanouškovskému táboru nabídla až 40 tisíc vstupenek. A to na miskách vah může převážit, že jde o domácí půdu soupeře. Prioritou Basků ale zůstává Bernabéu.

Třetí možností je Mestalla, kterou nabídl prezident Valencie Manuel Llorente. Na tomto stadionu se hrálo finále v roce 2009, rovněž mezi Barcelonou a Athleticem, jenže Katalánci i Baskové byli nespokojení s faktem, že dostali k dispozici pouze 18 720 vstupenek.

Madrid, Barcelona, nebo Valencia? Dějiště atraktivního duelu mezi Barcelonou a Athleticem zůstává otazníkem. Pokud se kluby nedohodnou, určí pořadatele finále svaz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace