BLOG: Kdo nebyl někdy nešťastný?!

Cristiano Ronaldo (© as.com)

Stačil jeden rozhovor, jedna věta a okolo hlavní hvězdy Realu Madrid, Cristiana Ronalda, se roztočil vějíř plný zaručených zpráv, spekulací a emocí. Je skutečně ale vše tak vyhrocené? A mohl by Ronaldo opustit Real?

Real Madrid konečně vyhrál, Granadu porazil s přehledem 3:0. První dva důležité góly nevstřelil nikdo jiný než kanonýr Cristiano Ronaldo. Přesto se po zápase nemluvilo o třech bodech, o dobrém výkonu Luky Modriče a celého týmu či o gólech Realu.

Vše zastínilo jediné vyjádření Cristiana Ronalda. Ten v rozhovoru řekl, že je „smutný“ a že „v klubu vědí proč.“ Vše prý souvisí s profesionalitou.

Netrvalo dlouho a do tématu se mile rádi zakously snad všechny bulvární i méně bulvární deníky a portály. Redaktoři se předháněli ve šťavnatých informacích. Nechyběly spekulace o odchodu hvězdy, o jeho sporech s Mourinhem či vedením a samozřejmě o důvodech jeho smutku.

Zapomeňme nyní na skutečné důvody. Představme si jednoduchou situaci. Jako vzor nám může posloužit obyčejný člověk, který dělá v pojištovně. Večer se pohádal se svou manželkou a druhý den nejde do práce dobře naladěn. Asi si říkáte, co to má společného s Realem Madrid a Cristianem Ronaldem.

Ale vždyť toto je přímo ukázková situace ze života, který žijeme my všichni. Žijeme ho na stejné planetě. A ten smutný a jistě naštvaný pán přesto všechno musí do práce jít, musí se na lidi usmívat a musí dělat svoji práci dobře. A že si po dobře odvedené práci postěžuje kolegovi, to nikdo řešit nebude. Protože tento člověk není pro média a ostatní lidi zajímavý, nedozvíme se o jeho problému.

Cristiano Ronaldo je z nějakého důvodu také smutný. Ať už je důvodem sedm let staré úmrtí otce či nefér chování k jeho kamarádovi Kaká, Portugalec musí svou práci odvádět. A musí se snažit, aby ji odváděl dobře. A to on dělá! Dal dva góly, rozhodl zápas a že neměl zrovna náladu slavit branky? V pořádku.

Po zápase měl Cristiano potřebu něco říct. Můžeme spekulovat, zda měl říct raději vše nebo nic. Ale třeba to právě takto Ronaldo zamýšlel. Možná chtěl jen na nějaký problém upozornit. To vše ale neznamená, že by měl z Realu odcházet.

Pokud bychom měli soudit vedení Realu, samozřejmě můžeme. Na druhou stranu, hráči, především Ronaldo, mají astronomické platy, peněz mají více než potřebují. Já jim to neberu. Jako malí místo zábavy po škole šli raději na trénink. Museli dřít, makat a potit se, zatímco si ostatní užívali. Tohle je jejich odměna.

Nicméně, nezapomínejme, že oni musejí za tuto fantastickou odměnu také něco odvádět. Podílet se na reklamních kampaních klubu, dělat dobrou image týmu, poskytovat rozhovory a co je hlavní, hrát vždy a za každé situace naplno, pokud si to vedení či realizační tým žádá. Kdo to neplní, nemá v klubu jako je Real co pohledávat.

Klub už po vás ale nežádá, abyste se vždy tvářili mile nebo abyste příkladně slavili góly. Takže, i pokud by byl Ronaldo jakkoliv smutný, musí do zápasu nastoupit, pokud si to přeje jeho zaměstnavatel. Navíc, úmrtí jeho otce je strašně smutné, ale ne nové a člověk by se s tím měl umět vyrovnat. Že vám to přijde kruté? Ano. Jeví se vám to jako nemorální? Možná. Ovšem je to něco za něco a Ronaldo i další s tím souhlasili.

Proto zatím nemám obavu, že by měl Portugalec tým opuštět. Když už jsme u toho, pojďme si zaspekulovat. Kdo by si, čistě teoreticky, mohl Ronalda vůbec dovolit koupit? Napadá mě jen pár klubů. Manchester City, PSG, možná Bayern Mnichov, možná Chelsea. Nepočítám ruské, ukrajinské kluby a také týmy z USA, Číny, Kataru či Dubaje.

Manchester City už několikrát Ronaldo sám odmítl. PSG? Na vrcholu kariéry vyměnit Real Madrid za tým z ne příliš prestižní francouzské ligy? Kdeže. Chelsea? Bayern? Nejspíše ne. Prostě mě v současné době nenapadá lepší klub pro Cristiana Ronalda, než kterým je Real Madrid. A to me v celé této kauze velice uklidňuje.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace