Kouzlo Mirandésu opadlo, Athletic se přiblížil finále Copa del Rey

Fernando Llorente rozhodl o vítězství (© marca.es)

Athletic Club se vyvaroval přílišných nesnází a hravě přetlačil letošní španělskou senzaci Club Deportivo Mirandés v příznivém poměru 2:1, který ovšem dává domácímu mužstvu alespoň malou naději do odvety. Rozhodujícím činitelem se stala baskická obléhací věž přezdívaná Lví král, která utkání svými dvěma brankami rozhodla.

Baskičtí Lvi odcestovali do necelých devadesát kilometrů vzdálené Mirandy de Ebro s cílem nepřipustit pražádné překvapení a neponechat nic náhodě, což se při potěše hlasitého hostujícího kotle relativně podařilo. Technicky i pohybově vyzrálejší legendární celek kontroloval mičudu, čímž znemožnil marně, leč odhodlaně bojujícímu soupeři jakýkoliv vzdor, nepočítaje šokující snižující branku v závěru utkání.

Athletic přitom neměl mnoho příležitostí a dá se říci, že byl při využívání svých příležitostí takřka stoprocentní. První trefu obstaral Fernando Llorente po perfektním průniku Óscara de Marcose na levém křídle a jeho přesném centru na malý čtverec, kde je vytáhlý pamplonský rodák a reprezentant Fernando Llorente obzvláště proti vzrůstem menším obráncům jako ryba ve vodě.

Druhou trefu si obstaral i s přípravou Llorente absolutně sám, když přešel z levého křídla doprostřed šestnáctky a navzdory obklopení triem obránců chytře zacílil k přední tyči. Dvoubrankové vedení Bielsovy hochy uklidnilo, načež Athletic polevil v tempu a ve druhém dějství nabídl Mirandésu urousané stéblo naděje.

Hrdí vyslanci provincie Burgos zmobilizovali síly a krkolomně se vrhli do útoku, ačkoliv nebyl nikterak propracovaní a závisel na přesnosti centrovaných míču, nežli na propracované pozemní kombinaci. První vzrušivé okamžiky druhého poločasu přinesla čtyřiašedesátá minuta, kdy nejprve pomezní nepustil Ikera Muniaina ke gólové radosti, neboť mylně zdvihl svůj praporek při neexistujícím ofsajdu zmiňovaného hráče, načež navázala první veliká příležitost domácích miláčků.

Dlouhý odkop od brankáře Nauzeta Péreze nejprve prodloužil Mikel Martins na Martíneze Arroya, který míč sklepl na kopačku Haritze Mujiky, jehož rychlý švih olízl svrchní plášť Iraizozova břevna. Krom dvou nepřesných střel ze vzdálenějších distancí se domácí podporováni hrdými fanoušky dočkali ještě jedné gólové příležitosti, kterou zhatil fantastickým zákrokem proti hlavičce Alvara Corrala bezchybný Gorka.

Mirandés byl ve druhém dějství lepším mužstvem a svou odhodlanou bojovností se snažil oživit naděje, což se nakonec i s přispěním již pospávající defenzívy Athleticu v nastaveném čase podařilo, když Cesar Caneda dlouhým nákopem překonal všechny obránce, k míči se dostal střídající Ander Lambarri a pozemní ranou k protější tyči nedal Gorkovi příliš šancí.

Vykřesal ovšem touto brankou naději na případný postup? Dovolí Athletic svému soupeři na San Mamés zabojovat o finále? Anebo svou velice dobrou výchozí pozici potvrdí?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace