Které dresy se nejvíce prodávají?

Fanoušci Atlética s nejčastějšími jmenovkami (© marca.es)

Cristiano Ronaldo a Lionel Messi jsou největšími hvězdami La Ligy, s čímž souvisí i prodej letošních dresů s jejich jmenovkami.

Právě o ně je kromě úboru národního týmu ve Španělsku největší zájem. V Realu Madrid následující v popularitě Mesut Özil a Brazilec Kaká, v Barceloně reprezentanti David Villa, Andrés Iniesta a Xavi Hernández. Jak jsou na tom ostatní účastníci Primery?

Každý tým má své hvězdy, jejichž jména chce mít na zádech každý. V Athleticu nepřekvapuje vedení dvojice Fernando Llorente a Javi Martínez. Falcao a Diego si získali fanoušky Atlética, jejich dresy tvoří 60 procent letošních prodejů, následují Reyes a Arda Turan s 10 procenty.

V Betisu bojuje o pomyslné prvenství duo Matilla a Santa Cruz. Příznivce má díky skvělému úvodu sezóny i útočník Rubén Castro, jemuž patří třetí post. Obchod Levante zcela ovládl nestárnoucí kapitán týmu Sergio Ballesteros.

Také další dva kluby z valencijského regionu mají svá esa. Roberto Soldado je nejčastější jméno na tribunách Mestally, va Valencii ale bodují i nově příchozí Piatti a Canales. Devětačtyřicet procent fanoušků Villarrealu si na dres dá vlastní jméno, ze zbývajících 51 procent připadá nejvíce na útočníka Rossiho (62 procent), následují Cani (24 procent) a Nilmar (14 procent).

Pedro León je na 40 procentech dresů Getafe, následují ho Miku (20 procent) a navrátilec Güiza (10 procent). Příznivci Raya Vallecana si oblíbili dvojici Michu a Piti, i když i v případě tohoto klubu připadá největší podíl na personifikovaná trika. Tři ze čtyř kupujících v Zaragoze rovněž volí vlastní úpravu, ze zbylých 25 procent nejvíce ukrajuje Ponzio, jehož následují Lafita a Luis García.

Cazorla, Van Nistelrooy a Júlio Baptista je pořadník Málagy, fanoušci Andalusanů tak dávají přednost letním posilám. Seville vládnou forvardi Kanouté a Negredo, kteří prodávají desetkrát více dresů než jejich spoluhráči.

Granada ještě letošní dresy neprodává, vloni jasně vedl útočník Geijo. Kike Sola a Raúl García tvoří 55 procent zisků z prodeje dresů Osasuny, v Racingu jdou nejvíce na odbyt Munitis (35 procent), brankář Toño (30 procent) a Arana (20 porocent).

Real Sociedad boduje se jmenovkou Griezmanna, zatímco Sporting Gijón stejně jako Granada ještě prodej letošních dresů nezahájil. Vloni dominovala dvojice De las Cuevas a Barral.

A na závěr dva nejzajímavější případy. V Espanyolu Barcelona jde na dračku jedenadvacítka před dvěma roky zesnulého Dani Jarqueho (40 procent). Fanoušci katalánského klubu tak nemají bývalého kapitána pouze v srdcích, ale i na dresech. Mallorca žádného mezi příznivci populárního fotbalistu nemá. Nejčastější jmenovka totiž nese nápis Laudrup. Dánský kouč přitom před týdnem klub opustil.

Údaje byly získané z oficiálních obchodů a marketingových oddělení jednotlivých klubů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace