Kuriózní. Do Evropy se může dostat i devátý v tabulce

Logo Evropské ligy (© uefa.com)

Je to kuriózní. Dostat se letos do evropských pohárů nemusí představovat takovou dřinu jako v ostatních sezónách. Dokonce to může dojít tak daleko, že si v Evropské lize může na podzim zahrát i Athletic Bilbao, které se teprve v minulém kole definitivně zachránilo. Napomáhají k tomu tři skutečnosti, které se nikdy předtím takhle zajímavě nespojily.

Tou první, ke které dochází poměrně běžně, je domácí pohár Copa del Rey. Jelikož Real Madrid a Atlético Madrid, finalisté, si zajistili kvalifikaci do evropských soutěží skrze domácí ligu, poskytuje i sedmá příčka v tabulce luxus zahrát si evropské poháry. Druhou okolností je trest od UEFA pro Málagu. Ta čeká na definitvní ortel od Mezinárodní sportovní arbitráže (TAS) a v případě, že trest zůstane v platnosti, dostane příležitost ochutnat evropské zápasy i osmý v tabulce. Tím posledním faktorem je, že aktuálně osmé Rayo Vallecano má stejně jako Espanyol start v Evropě zapovězen, jelikož neobdrželi licenci od UEFA, zejména kvůli finančním potížím, jelikož tým z Vallecas je v konkurzu a tíživá ekonomická situace pericos je všeobecně známa, tím pádem nejsou pro pány z UEFA vhodnými adepty.
Díky tomu všemu najednou mužstva, která by už ve zbylých dvou zápasech nehrála o nic, jen o svoji čest, mohou bojovat až do posledního hvizdu o poslední jízdenku na pohárový rychlík. Program klubů, které se ještě mohou ucházet o vstup do Evropské ligy je následující:

Sevilla (9.): 47 bodů, Osasuna (venku), Valencia (doma).
Getafe (10.): 47 bodů, Rayo Vallecano (doma), Granada (venku).
Espanyol (11.): 44 bodů – nemá licenci UEFA.
Athletic (12.): 44 bodů, Levante (doma), Rayo Vallecano (venku).
Valladolid (13.): 43 bodů, Celta (doma), Mallorca (venku).
Levante (14.): 42 bodů, Athletic (venku), Betis (doma)

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace