La Liga je jako jediná v zelených přestupových číslech

Álvaro Morata a Neymar (© marca.es)

Do konce přestupového období zbývají ještě tři týdny, pro kluby La Ligy se ale zatím vyvíjí velmi pozitivně, pokud jde o finanční stránku.

Účastníci Primera División obdrželi za prodané hráče 654 milionů eur, což je nejvíce z elitních evropských lig. Premier League inkasovala 581 milionů eur, Serie A 572, Ligue 1 508 a Bundesliga 340. Nejvíce k úspěchu přispěly přestupy Neymara, Moraty či Danila, ale i přítok peněz do Sevilly (76 milionů eur) nebo Málagy (33) si zaslouží zmínku.

La Liga vychází rovněž nejlépe, pokud jde o poměr příjmů a výdajů z přestupů. Jako jediná z top lig starého kontinentu je s bilancí 286 milionů eur v zelených číslech. Nejen díky rekordnímu transferu Neymara z Barcelony do PSG za 222 milionů eur, i bez něj by byly celky Primery v plusu. Ligue 1 hlásí ztrátu 72 milionů eur, Bundesliga 133 milionů eur, Serie A 178 milionů eur a anglická Premier League astronomických 543 milionů eur.

Jde o důkaz, že španělské kluby se naučily lépe hospodařit. Vždyť před několika lety mnohé z nich kvůli finančním problémům zanikly nebo šly do konkurzního řízení.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace