La Roja vstoupila na Pohár FIFA výhrou nad Uruguayí

Španělsko zvítězilo nad Uruguayí (© marca.es)

Španělsko zažilo úspěšný debut na letošním Poháru FIFA. V prvním zápase skupiny porazilo Uruguay 2-1.

Vicente del Bosque dal mezi třemi tyčemi důvěru Ikeru Casillasovi, v útoku dostal před Villou a Torresem přednost Roberto Soldado.

Španělsko předvedlo v prvním poločase výborný výkon. Casillas musel zasahovat jen proti nedostatečně teči hlavičkujícího Cavaniho. Na druhé straně se musel Muslera ohánět podstatně častěji. Cescovu střelu zastavila tyč, ve 20. minutě se už skóre měnilo zásluhou rány Pedra, kterou si srazil do vlastní sítě Lugano.

Jednoznačný průběh pokračoval. Cesc skvělým pasem našel Soldada, jenž zvýšil na 2-0. Piquého volej po rohovém kopu trefil Musleru. Poločasový stav byl 2-0 pro La Roju.

Ve druhé půli se La Roja spokojila s hrou na udržení výsledku. Z nudného průběhu vybočily jen příležitosti Iniesty a Pedra, ale v obou případech šel balón vedle branky. Uruguay se dočkala kontaktního gólu v závěru, kdy se krásně z přímého kopu trefil Luis Suárez. Španělsko porazilo Uruguay 2-1.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace