La Rosaleda je třináctým španělským stadionem s nejvyšším hodnocením od UEFA

La Rosaleda (© as.com)

Málaga v uplynulých letech částečně zrekonstruovala a vylepšila stadion La Rosaleda, za což se dočkala odměny od evropské federace UEFA v podobě posunu do kategorie čtyřhvězdičkových stadionů.

Jde o nejvyšší stupeň hodnocení UEFA, La Rosaleda se tak dostala po bok Bernabéu, Camp Nou či Wanda Metropolitano. Stánek Andalusanů je celkově třináctým ve Španělsku, který se může pochlubit nejvyšším počtem čtyř hvězd. Kromě zmíněné čtveřice jde ještě o stadiony Benito Villamarín, La Cartuja, San Mamés, Olímpico Lluís Companys (Montjuïc), Mestalla, Sánchez Pizjuán, Cornellà-El Prat, Anoeta a Nueva Condomina. La Rosaleda má kapacitu 30 044 míst, což je nejnižší číslo z uvedeného seznamu.

Aby stadion mohl postoupit do elitní kategorie, musí splnit řadu podmínek. Rozměr hřiště je pevně stanoven na 105x68 metrů, je potřeba zajistit záložní zdroj pro umělé osvětlení,  8 000 parkovacích míst pro návštěvníky a dalších 150 pro VIP, tiskový sál o rozloze 200 metrů čtverečních a mnoho dalšího.

Ironií osudu přišla dobrá zpráva od UEFA právě ve chvíli, kdy má Málaga prakticky jistý sestup do druhé ligy...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace