Lehendakari Segundy

Xabier Etxeita (© marca.es)

Lehendakari je označení pro hlavu vlády Baskicka. A právě v tomto regionu se narodil Xabier Etxeita, jenž nyní vládne obraně Elche, lídra Segundy.

Pětadvacetiletý stoper mezi Ilicitanos fotbalově dospěl, podle mnohých natolik, že druhou nejvyšší soutěž dokonce přerostl. Spolehlivý vzadu, nebezpečný vepředu.

Tři vstřelené góly po standardních situacích, postavení mezi nejlepšími hráči soutěže, pokud jde o obranné zákroky, pouhých 17 faulů (v průměru méně než jeden na zápas), to jsou fakta, která nelžou. Etxeita navíc patří mezi těch pár hráčů, kteří v letošním ročníku Segundy nezmeškali ani minutu.

Úchvatné výkony svého někdejšího zaměstnance bedlivě sledují i v Bilbau. Athletic má s defenzivou velké problémy a Etxeita by mohl být pro nadcházející sezónu řešením. Fotbalista, jenž na San Mamés vyrůstal, bude v létě volným hráčem a mezi řadou nabídek, které jistojistě dostane, nebude chybět ani ta od Lvů.

Elche se však svého vůdce obrany, která je nejlepší v soutěži, nebude chtít vzdát. Etxeita má roční plat 280 tisíc eur a je jasné, že novým kontraktem, ať už to bude kdekoliv, si výrazně polepší. Čeká ho nelehké rozhodování. Smlouva, kterou podepíše, totiž s největší pravděpodobností bude tou životní.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace