Levante i Athletic jsou jednou nohou v Evropské lize

Radost baskických Lvů (© marca.es)

Čtvrté předkolo začalo pro španělské zástupce výborně. Levante v prvním utkání vyhrálo na půdě Motherwellu 2-0, Athletic vyprášil HJK Helsinky 6-0.

Motherwell - Levante 0-2 (42. Juanlu, 62. El Zhar)

Levante se poprvé v historii představilo v evropských pohárech. A bylo to velmi úspěšná premiéra. Mužstvo z Valencie zvítězilo díky brankám Juanlua a El Zhara na půdě skotského Motherwellu 2-0 a vytvořilo si tak ideální výchozí pozici do odvety.

Vítězství je pro Granotes zasloužené. Evropský nováček si totiž počínal jako ostřílený matador a utkání zvládl na jedničku. A to i přes to, že Juan Ignacio Martínez sáhl hned ke čtyřem změnám oproti ligovému mači s Atléticem. Gekas a Lell debutovali, Míchel a Keylor Navas mezi třemi tyčemi byli dalšími novinkami.

První evropský gól Levante dal krátce před pauzou Juanlu. Do druhého poločasu sice vstoupil Motherwell dobře, ale jeho snažení utnul El Zhar druhou brankou večera po skvělé akci Míchela.

Zbytek střetnutí si už hosté pohlídali. Ciutat de Valencia se pomalu může připravovat na oslavu, Levante nakročilo do další fáze Evropské ligy. 

Athletic - HJK Helsinky 6-0 (24. a 50. Aduriz, 30. a 56. Susaeta, 42. Íñigo Pérez, 84. Iraola)

Athletic si dokonale vylepšil náladu po nečekané ligové porážce s Betisem, když v Katedrále nasázel finskému celku HJK Helsinky šest branek. O postupu Basků by neměla být pochyb.

Konečné skóre je výsledkem na hřišti viděného. Lvi jasně vládli zápasu, v němž si dokázali vypracovat velké množství šancí, které pramenily z neustálé převahy. Už v poločase tak měli náskok tří gólů, když se postupně trefili Aritz Aduriz, Susaeta a Íñigo Pérez.

Ve druhém dějství si první dva své zásahy zopakovali, aby na konečných 6-0 upravil v závěru obránce Iraola. Athletic si připsal nejvyšší domácí výhru v pohárech, překonal svůj počin proti Újpesti z ročníku 1976/1977, kdy maďarského soupeře zdolal 5-0.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace