Levante je poprvé v čele Primery

Levante je nezastavitelné (© marca.es)

V čele Primera División se v její historii vystřídaly už desítky týmů. Dosud mezi nimi chybělo Levante, což se ale změnilo v neděli večer.

To si totiž Granotes došli suverénním krokem pro tři body na El Madrigal, kde zdolali domácí Villarreal po dvou gólech Juanlua a jednom Koného hladce 3-0. Díky zaváhání Barcelony, která pouze remizovala se Sevillou, to znamená posun Levante na první příčku ligy s 20 body, druhý Real Madrid jich má devatenáct.

Levante je společně s Barcelonou a Sevillou jediným mužstvem, které ještě v letošním ročníku Primery neprohrálo. Celek z Valencie táhne šňůru šesti výher, což je nejvíce v prvoligové historii klubu, jehož nejlepší cifra v tomto ohledu byla pouhá tři vítězství v řadě. Pokud Levante v dalším zápase neprohraje, bude to už podeváté za sebou, co neodejde s prázdnou, což by rovněž znamenalo přepsání klubových análů.

"Prožíváme něco krásného. Daří se nám rozdávat radost fanouškům, kteří si to zaslouží. Být lídrem Primery, to je velká událost, protože je to soutěž, kterou hraje řada nesmírně silných klubů. Ale je to jenom další krok, naše cíle se nemění, nesmíme polevit. Jsme na dobré cestě k záchraně," prohlásil trenér Levante Juan Ignacio Martínez.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace