Levante musí vyřešit problém

Rafa Jordá (© lavanguardia.es)

Levante přestálo menší výsledkový výpadek a ať už dopadne nedělní souboj proti Granadě na stadiónu Los Cármenes jakýmkoliv skóre, hráči azulgranas se s rokem 2011 rozloučí tím nejlepším možným způsobem – čtvrtým místem, které by po závěrečném účtování představovalo postup do milionářské Ligy mistrů. Přesto by vedení klubu ještě rádo vylepšilo, nebo doplnilo stávající úspěšný kádr v blížícím se lednovém přestupním termínu o jednoho útočníka a hráče pro levou stranu (první varianta láká více). Je tu ale jedno velké ale. Na ligové soupisce, kam se dá podle norem napěchovat pětadvacet fotbalistů, už klubu z Orriols zbývá jen jediné volné místečko.

Aby se nastalý problém podařilo vyřešit, je třeba se rozloučit s hráči, se kterými trenér Juan Ignacio Martínez nepočítá. Budeme-li hovořit jmenovitě, pak tedy Rafa Jordá, Wellington ani Marc Mateu podporou JIMa rozhodně nemají, nicméně ani u jednoho z nich není příliš pravděpodobné, že by kádr Levante v zimě opustili. 

Ani jeden z těchto tří fotbalistů nemá v letošní sezóně na kontě byť jedinou minutku v soutěžním zápase a potvrzením toho, že s nimi kouč skutečně nepočítá, byl úterní pohárový zápas na stadionu Deportiva, neboť ani jedno jméno se neobjevilo v nominaci na tento duel. Jedině Brazilec Wellington byl ušetřen téhle psychické rány, neboť je aktuálně zraněný. Problémy mladého jihoamerického fotbalisty už jsme tady rozebírali dříve, nicméně i přes hráčovu touhu odejít Arsenal nechce o jeho úprku ani slyšet. Londýnský klub analyzoval vývoj mladého podhrotového záložníka a sdělil své rozhodnutí vedení klubu z Valencie. Quico Catalán, prezident, Manolo Salvador, sportovní ředitel i trenér Martínez již znají postoj Angličanů k celé kauze a ten je jasný. „Welli“ do konce sezóny z Orriols neodejde, ani kdyby neodehrál jedinou minutu. Wenger s tím, že nehraje, nemá žádný problém. Domnívá se, že ve španělské lize je málo hráčů, kteří v osmnácti letech patří do základní sestavy a chápe, že v klubu, který je v laufu, je nemožné někoho připravit o místo. V Arsenalu si cení toho, že se přiučuje mezi elitou, v kádru, kde je dobrá atmosféra a ani neuvažují o jiných alternativách, jimiž jsou Francie, nebo Řecko, které by se ale hráči velmi zamlouvaly.

Co se týče jména Rafa Jordá, ten se také rozhodl pokračovat až do jarního konce sezóny, kdy skončí platnost jeho kontraktu, ať se děje co se děje. V létě měl různé nabídky a zaujal pevný postoj neopustit klub ani v lednu. Po skončení ročníku zůstane volný a tuší, že nějaké místo si najde. Tudíž nemá naspěch a raději počká na lepší nabídky, než ty, které by byly k mání v uspěchaném zimním termínu. Je samozřejmě zbytečné se zmiňovat o tom, že Levante by se radši Jordy zbavilo, protože jeho plat by výrazně ulevil napjatému klubovému rozpočtu.

Katalánský rodák je na tom po psychické stránce špatně. Nechápe proč mu trenér nevysvětlil důvod jeho „odsunutí“. V žádném případě nechce přestoupit do klubu ze Segunda División, a už vůbec ne teď, raději chce vyčkávat, co kdyby se rozrostla marodka a v útoku Levante na něj přeci jen zbyla alespoň vedlejší role. 

Nijak růžově nevvypadá situace v Operaci odchod ani s Marcem Mateuem. Odchovanec po dvou neúspěšných hostováních v Realu Unión a Badajozu odmítl v létě klub opustit a nyní by tak učinil pouze za předpokladu, že mu nový klub zaručí místo v základu. Ve svých jedenadvaceti letech cítí, že se jeho kariérní růst mírně řečeno zastavil a potřebuje znovu pravidelně hrát, aby se ukázal v tom nejlepším světle, jako když ho před třemi lety Luis García nechal debutovat v prvním týmu. Mateu by vzal bez váhání hostování v klubu ze Segunda División, nebo v předním klubu ze Segunda B. Jenže ruku na srdce, který takový mančaft si uváže na krk hráče, jenž prakticky tři roky nehrál?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace