Lewandowski souhlasí s letním přestupem do Barcelony

Robert Lewandowski

Polské útočné eso podle španělského deníku Sport souhlasí s přestupem do katalánského klubu. Jeho dny v Bayernu jsou sečteny a Lewandowski touží po změně. Částka za přestup by mohla být snížena začleněním výměny hráčů do jednání.

 

Robert Lewandowski je každým dnem blíže a blíže dresu Barcelony. Podle španělského deníku Sport polský reprezentant německému klubu sdělil, že je nakloněn přestupu do katalánské metropole. Jeho vztahy s Bayernem nejsou v posledním měsících úplně ideální a změna prostředí a nově vznikající projekt v Barceloně jsou pro Lewandowského velkým lákadlem.

V kuloárech se mluví o tom, že je Barcelona připravena hráči nabídnout dlouhodobou tří až čtyř letou smlouvu, proto jej potřebuje z Bayernu dostat za pokud možno co nejnižší přestupovou částku. A zde do hry vstupuje Sergiño Dest, mladý krajní obránce, jehož výměna by mohla být použita v jednání ke snížení celkové částky.

Jednání o přestupu Roberta Lewandowského se začala konkretizovat v lednu 2022, kdy Bayern útočníkovi nabídl roční prodloužení smlouvy. Prostřednictvím svého agenta tehdy polský reprezentant dal na srozuměnou, že jeho cyklus v Bavorsku se blíží svému konci a obrátil svou pozornost ke španělské lize.

Barcelona si změny postavení hráče v klubu všimla a začala vážně pracovat na strategii, která by mohla vést k jeho koupi. V současné chvíli si ještě Blaugrana drží otevřená i zadní vrátka a doufá, že se jí podaří zlákat Erlinga Haalanda, ale jelikož je jeho budoucnost spojena spíše s Realem Madrid, je těžko uvěřitelné, že by norský útočník mohl Barcelonu posílit. Vedení klubu nicméně čeká na hráčovo definitivní rozhodnutí a na jeho základě přejde do definitivní ofenzívy s cílem získání Roberta Lewandowského.

Klíčem v jednání a zatím těžítkem na vahách je dlouhodobá smlouva, na tři nebo čtyři roky, která bude tlačit i samotného polského útočníka k tomu, aby Bayern doslovat „donutil“ přistoupit na jednání s Barcelonou. Do konce smlouvy Lewandowskému zbývá rok, přesto Bayern požaduje 65 milionů eur a ze svého požadavku nechce ustoupit.

Barcelona chce výslednou částku snížit začleněním Sergiño Desta do jednání. Bayern má o mladého obránce velký zájem a je ochoten jednat o podmínách přestupu, Barcelona naopak touží po Lewandowském. Dohodnou se oba kluby v létě?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace