Llorente na dosah

Fernando Llorente (© fichajes.com)

„Když se nachomýtne nějaká zajímavá nabídka, sáhneme po ni“, ujišťovali někteří členové vedení Barcelony letos v létě na možnost přivést do svého kádru nového útočníka. Nic zajímavého se nevyskytlo a nikdo se nekoupil. Ono terno, které vyhlíželi na Camp Nou už totiž dávno získal Juventus za skvělou cenou – 0 eur a jmenovalo se Fernando Llorente. Baskický útočník si v uplynulé sezóně v Athleticu Bilbao skoro nezahrál, skončila mu smlouva a zadarmo odešel do Itálie. Noční můra tohoto modemana měla mít svůj konec. Tedy všechno tomu nasvědčovalo. Jenže chyba lávky. Od chvíle, co posílil Starou dámu odehrál Fernando pouhých pět minut utkání proti Sampdorii. Nic víc. To vám určitě na spokojenosti nepřidá, přestože Fernandův bratr a jeho agent zároveň, Jesús, situaci nechce prozatím nijak dramatizovat. „To je fotbal, mění se ze dne na den, takže jsme v klidu, může se stát cokoliv“. To cokoliv, co se může přihodit, ztvárňují především dvě možnosti: buď Llorente vybojuje místo v sestavě, nebo vše zůstane při starém. Díky té druhé variantě by se terno, na nějž Barça čeká už od léta, stalo holou skutečností.

Že by se Llorenteho role v Juventusu měla v nejbližších dnech a týdnech nějak výrazně změnit nevypadá příliš pravděpodobně. Antonio Conte pro svůj útok jednoznačně upřednostňuje Téveze a Vučiniče. A aby toho nebylo málo, Lacina Traoré, útočník ruského Anži Machačkala, oznámil, že v zimě nevlídnou krajinu opustí a vydá se směr Juventus Turín. Proč potřebuje Conte dalšího forvarda když už má Llorenteho? Otázka pro kouče, z jehož odpovědi by se možná daly získat stopy, podle nichž by se dala vysledovat další budoucnost Llorenteho. 

Když v barcelonském klubu začali uvažovat o možném angažmá útočníka, pro takzvaný plán B, tedy chvíli, kdy přestane fungovat proslulá a jinými nenáviděná tiki-taka, jméno Fernanda Llorenteho probíhalo ústy bossů azulgranas prakticky neustále. A je tomu pořád tak. Přijde-li v následném zimním přestupovém okně den, kdy se sportovní ředitel Zubizarreta rozhodne doplnit kádr o šestého útočníka, Fernando by byl jednou z nejatraktivnějších nabídek na trhu. Zná polovičku kádru a s mnohými z nich udržuje úzké vztahy díky svému pobytu v reprezentaci, čímž by jeho aklimatizace v kabině Barçy mohla proběhnout bez potíží a vcelku rychle.

Ani finanční stránka by nemusela být nepřekonatelnou překážkou. Fernando přišel do Juventusu zdarma a byť má v Turíně dlouhodobou smlouvu, už jen skutečnost, že by vedení italského klubu bylo ochotno sednout si za jednací stůl, by svědčilo o tom, že s ním příliš nepočítají, což by představovalo i snížení přestupové částky. Navíc Llorente bere plat, jenž by byl pro Barcelonu přijatelný, jak pro její bankovní účet, tak i pro platový žebříček v kabině. V Juventusu prý Fernando pobírá 4,5 milionů eur.

Bývalý hráč Athleticu se potřebuje znovu vrátit do boje se soupeřovými obránci a má dostatečný talent k tomu, aby mohl toto řemeslo odvádět na kterémkoliv místě. Barcelona bedlivě sleduje pohyb na trhu a v Itálii se něco peče...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace