Llorente neprodlouží smlouvu, Athletic ho přesto neprodá

Fernando Llorente (© marca.es)

Fernando Llorente je žhavým tématem posledních dnů, o budoucnosti vytáhlého forvarda promluvil prezident Athleticu Josu Urrutia.

Sedmadvacetiletý reprezentant a čerstvý mistr Evropy byl spojován s možným přestupem do Juventusu, který se snažil vynutit. Stará dáma však s nabídkou ve výši 16 milionů eur neuspěla. Athletic se odvolává na hráčovu výkupní klauzuli ve výši 36 milionů eur. A to i přes fakt, že za rok končí Llorentemu smlouva, kterou odmítá prodloužit.

"Před deseti dny mi Llorenteho zástupci sdělili, že neprodlouží smlouvu. Nejde o peníze, ale o odlišné důvody, zejména pak možnosti hrát jiné soutěže. Je to definitivní rozhodnutí. Vyjádřil jsem své zklamání," prohlásil Urrutia na dnešní tiskové konferenci.

"Že Llorente nechce prodloužit smlouvu, to je pro náš klub velký neúspěch. Pro mě není útěchou, že za něj máme nabídky na 14 nebo 16 milionů eur, protože Athletic není klubem, který potřebuje prodávat hráče. Za rok může odejít zdarma, po finanční stránce to bude velká ztráta, ale naším cílem není dělat obchod, nýbrž mít fotbalisty, kteří zde chtějí ukončit kariéru," dodal prezident Lvů a prozradil, že o Llorenteho nové smlouvě se vedou jednání již rok.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace