Los semifinále Copa del Rey: Barcelona vyzve Valencii, Leganés Sevillu

V osudí už zbyly jen čtyři týmy (© marca.es)

V sídle Španělského fotbalového svazu v Las Rozas dnes byly rozlosovány semifinálové dvojice letošního ročníku Copa del Rey.

V osudí byly jen čtyři kluby, jako první byl vytažen papírek s nápisem Barcelona, které byla následně jako soupeř vylosována Valencia. Leganés poměří síly ve druhém dvojutkání se Sevillou.

První zápasy semifinále, v nichž budou mít výhodu domácího prostředí Barcelona a Leganés, se odehrají 31. ledna a 1. února, odvety jsou na programu o týden později.

Barcelona si zajistila postup v městském derby proti Espanyolu, na jehož půdě sice úvodní duel prohrála 0-1, ale na Camp Nou, kde debutoval v soutěžním zápase Philippe Coutinho, díky dvěma gólům v prvního poločasu skóre otočila a těsně pronikla do dalšího kola. 

Valencia se přesunula do semifinále na úkor Alavésu. Každý z týmů vyhrál domácí utkání poměrem 2-1, o tom, kdo se bude radovat, tak musely rozhodnout pokutové kopy na Mendizorroze. A v nich byli úspěšnější Netopýři.

Leganés se postaral o prvotřídní senzaci, když na Bernabéu dokázal vymazat jednogólové manko z prvního mače a po triumfu 2-1 v odvetě na hřišti vysoce favorizovaného Realu Madrid královský klub ze soutěže vyřadit.

Také v posledním dvojzápase se zrodilo překvapení, neboť větší šance se dávaly Atléticu. Jenže to prohrálo se Sevillou doma (1-2) i venku (1-3) a ze semifinálové účasti se tak radují Andalusané s novým koučem Vincenzem Montellou.

Finále poháru, jehož tři poslední vydání ovládla Barcelona, se odehraje 21. dubna. O dějišti se stejně jako v minulých letech teprve rozhodne.

Los semifinále Copa del Rey 2017/2018:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace