Loučení bez fanoušků? Každý zápas na San Mamés byl poctou, říká Aduriz

Aritz Aduriz (© marca.es)

Aritz Aduriz se rozloučil s kariérou hodně netradiční tiskovou konferencí na stadionu San Mamés.

Žádné objímání, žádní fanoušci, spoluhráči ve velkých rozestupech a Adurizova slova, která se odrážela od prázdných tribun. Koronavirus a s ním spojená bezpečnostní opatření připravily legendárního útočníka Athleticu o finále Copy proti Realu Sociedad i obvyklou poctu, kdy hráč dává sbohem před desítkami tisíc fanoušků. 

Devětatřicetiletý Aduriz si ale nestěžoval: "Abych řekl pravdu, tak ten hluk nepotřebuji. Už toto je více, než si zasloužím. Není potřeba tu mít 50 tisíc lidí. Na San mamés jsem zažil poctu každou neděli. Každý zápas na tomto stadionu byl poctou. Skvěle jsem si to užil. Chci jen, aby se už zase hrál fotbal a já mohl fandit jako jeden z příznivců. Budu rád, když si mě fanoušci budou pamatovat díky působení v tomto dresu a snaze vždy hrát nejlépe, jak umím."

Adurize postrčilo ke konci kariéry přerušení soutěže kvůli koronaviru i zdravotní potíže. "Byl to dlouhodobý boj. Musel jsem být dlouho v karanténě, což se ukázalo jako definitivní. Tělo má své limity a kyčel řekla dost. Těším se, že získám zpět ztracený čas a budu moci být více otcem, manželem..."

Číslo dvacet se dočkalo velkého uznání od spoluhráčů i protihráčí, všichni jednotně vyzdvihují nejen jeho fotbalové kvality, ale zejména ty lidské. Aduriz byl skutečným vzorem na trávníku i mimo něj.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace