Loučení na Heliópolisu

Roque Santa Cruz (© as.com)

„Otec řekl sbohem a zanechal nám po sobě mistrovské dílo, syna, coby mužstvo, které vyhrálo všechno stylem, který jsme si zamilovali. Je to pro nás čest moci se na našem stadiónu rozloučit s Pepem Guardiolou“. To jsou slova trenéra Betisu Pepe Mela. Právě po souboji proti Guardiolovým svěřencům se o tehdejším Betisu začalo hodně mluvit. I přes loňskou pohárovou porážku 0:5 na Camp Nou byla hra verdiblancos hodnocena velmi kladně, což Betis potvrdil domácí výhrou 3:1, byť nakonec znamenala vyřazení. Ovšem Melovi svěřenci tímto počinem dali najevo celému fotbalovému světu, že i proti aurou neporazitelnosti opředené Barceloně se dá hrát nejen otevřený fotbal ale i tímto způsobem zvítězit. A letos v lednu přinutili Barçu v domácím prostředí sáhnout až na dno svých sil, aby nedošlo k nepříjemnému klopýtnutí a ztráta na vedoucí Real nenarostla na větší, než v tu dobu pětibodový rozdíl.

Na Benito Villamarrín dnes přijede Barcelona, rozloučí se Guardiola a taktéž na straně domácích se zřejmě některé tváře představí domácím fandům naposledy. Jde především o Jeffersona Montera a Roque Santa Cruze, kteří se budou vracet do klubů, které na ně mají hráčská práva, neboť v Betisu pouze hostovali. Zatímco Montero, jenž se vrátí do Villarrealu, na sto procent zelenobílý dres v ročníku 2012/13 dozajista neoblékne, v případě Paraguayce bude Betis statečně bojovat, aby mohl kouč Mel s touto jihoamerickou legendou počítat i do příštích fotbalových bitev. 

Roque už se dokonce s Betisem dohodl na smlouvě na příští rok, když prohlásil něco v tom smyslu, že situace klubu je mizerná a on tu není od toho, aby ji ještě zhoršil. Teď mu, nebo spíše vedení andaluzkého klubu zbývá přesvědčit Manchester City, kde má ještě roční kontrakt, aby celou situaci přehodnotil a došel k závěru, že platit pět milionů eur za hráče, jemuž dobíhá smlouva a stejně nehraje je velký luxus i pro mocné šejky s kapsami plnými dolarů. V Betisu jsou letos s výkony paraguajského reprezentanta, jemuž vyplatili 1,5 milionů eur za sezónu, velmi spokojeni. Sedm gólů ve 34 zápasech splnilo očekávání, které do něj vedení vkládalo.

Loučí se také středopolař Iriney, jenž tuší, že by si mohl vydělat lepší peníze a odmítl nabídku Betisu, lehce nad platovou linií, kterou určil konkurzní správce, na prodloužení smlouvy. Nejisté je rovněž pokračování Nelsona, Tenhle pravý bek by se rád prosadil do sestavy Portugalců na blížícím se EURu, čímž by jeho cena určitě stoupla a Betis by tak lehce ulevit tíživé finanční situaci, neboť 25% z hráčova prodeje by šlo na uhrazení dluhů věřitelům.


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace