Luis Enrique chce od reprezentace týmovost i více šancí

Luis Enrique (© marca.es)

Luis Enrique včera poskytl první tiskovou konferenci jako trenér národního týmu. Při té příležitosti prozradil vizi "svého" Španělska.

"Zůstaneme u našeho herního stylu, protože je s hráči reprezentace spojený, ale chceme ho vylepšit. Lépe bránit, více napadat a vytvářet si větší množství šancí. Reprezentace musí působit jako tým, i když se sejdeme jednou týdně. Potřebuji také feedback od hráčů. Aby mi řekli, co cítí a jak se cítili při hře," prohlásil 48letý kouč, jenž nahradil ve funkci Fernanda Hierra, pod nímž Španělsko vypadlo na mistrovství světa už v osmifinále s Ruskem.

"Lopetegui i Hierro odvedli skvělou práci. Linie mezi úspěchem a neúspěchem je velmi tenká. Propadák je příliš silné slovo. Díky současným hráčům jsme se stali lepšími a celý svět nás obdivoval. Musíme se ale znovu zlepšit. Naším hlavním cílem je uspět na následujícím velkém turnaji, tedy na mistrovství Evropy za dvy roky." Ještě předtím ale čeká Španělsko nově vytvořená Liga národů. A právě v ní bude Luis Enrique debutovat těžkým dvojzápasem ve Wembley proti Anglii a v Elche proti Chorvatsku.

"Pokud jde o nominaci, nebude to žádná revoluce. Ale změny přijdou. I překvapení. Na věku nezáleží. Je mi jedno, jestli je hráči 30 nebo 32 let. Ke každému budu přistupovat individuálně, abych z něj dostal to nejlepší. Nebudu mít problém ani s pevnou rukou. Nejsem příznivce mnoha pravidel, ale těch základních pro soužití ano."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace