Luis García se pomstil

Luis García (©as.com)

Jedním z duelů právě odehraného čtvrtého kola, jenž v sobě skrýval zajímavý náboj, bylo bezesporu střetnutí mezi Realem Zaragoza a RCD Espanyol. Ne snad že by se na stadiónu La Romareda čekala nějaká extra fotbalová podívaná. To určitě ne. Spíš díky skutečnosti, že dres domácího Realu oblékl poprvé před svými novými příznivci útočník Luis García, jenž předchozích šest sezón působil právě v mužstvu z Barcelony.

Ovšem takový odchod z Barcelony si asi neodmyslitelná součástka soukolí pericos nepředstavovala. Byť v posledních sezónách přeci jen trochu vyhasl, není tak složité si vzpomenout, že rok co rok patřil k nejlepším hráčům Espanyolu a několikrát odmítl zajímavé nabídky ze zahraničí (například z Benficy atd.) z oddanosti ke klubovým barvám, které považoval za svoje. Jeho zakořenění v tomto klubu bylo hodně hluboké, o čemž svědčí slzy na emotivní rozlučkové tiskové konferenci, které předcházel bleskový trejd do mužstva z Aragonie.

Jeho sbohem bylo hodně překvapivé. Nestává se totiž zas tak často, aby kapitán týmu se svoji nespornou důležitostí v mužstvu, opouštěl hrad těsně předtím, než vrátný zacvakne visací zámek na přestupových vratech. Jenže co si budeme nalhávat, jeho vztah s koučem Mauriciem Pochettinem nebyl podle představ argentinského lodivoda. A ten se radši zbavil horkého bramboru, než by vsadil na kvality fotbalisty, jenž odevzdal pro modrobílé barvy vždycky všechno. Jeho náhradíkem se paradoxně nestal nikdo jiný než Walter Pandiani, který se čtyři roky nazpátek vyvázal ze smlouvy, aby si jako volný hráč mohl vybrat co nevoňavější nabídku.

A zatímco v neděli Uruguayec začal utkání na lávce, Luis García si poslechl úvodní hvizd rozhodčího pěkně na trávníku, s nezměrnou touhou pomstít se, ne svému bývalému klubu, ale trenérovi, který dal přednost jeho adiós po tolika dnech slávy, ale i utrpení. A nevedlo se mu věru zle. V duelu, který rozhodně trenéři nebudou pouštět mladým adeptům fotbalu jako ukázkový, otevřel skóre a stal se tak premiérovým střelcem maños v sezóně 2011-12. Nicméně  Javi López souboji dodal na dramatičnosti, když v 71.minutě střelou-centerm prakticky nechtěně vyrovnal. Jenže tři minuty poté se obránce pericos stal hrdinou, tentokrát negativním, znovu. Ve vápně stáhl Lafitu a rozohdčí nezaváhal. Penalta.

Tíhu zodpovědnosti vzal na svá bedra Luis García, jenže tentokrát jeho projektil vytloukl Cristian Álvarez. Fandové Zaragozy se už pomalu chystali domů na večeři, když se v 91.minutě snesl do vápna centr, který po přiťuknutí Braulia Luis García napálil neomylně do sítě mimo dosah hrdiny penaltového okamžiku. Zlaté tři body pro Real a zároveň vzkaz pro Pochettina, jenž u postranní čáry smutně sledoval, jak hráč, kterého mohl mít v týmu, potopil Espanyol. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace