Luis Suárez napodobil Kluiverta. Nejhezčí gól kariéry, řekl o šikovné patičce

Luis Suárez střílí jedinečný gól (© marca.es)

Luis Suárez se při vítězství Barcelony nad Mallorcou 5-2 blýskl parádním gólem patičkou, který následně označil za nejhezčí, jakého v kariéře dosáhl.

"Trenér mi občas říká, že jasné šance zahodím, zatímco ze složitých situací skóruji. Už jsem byl hodně z úhlu, proto mi nezbylo, než to zkusit patičkou. Musel jsem do ní dát hodně síly, abych brankáře překvapil. Je to nejhezčí gól mé kariéry," řekl uruguayský útočník k trefě patičkou "přes nohu", kterou deník Marca označil za "rabonu patičkou".

Barcelona předvedla zejména v prvním poločase, v němž soupeře smetla 4-1, možná nejlepší výkon sezóny, což je podle 32letého El Pistolera povzbuzení do dalších zápasů: "Dokazuje to sebevědomí, které s postupujícími zápasy získáváme. Na tom můžeme stavět. Hráli jsme více týmově a výsledkem byl hezký zápas."

Suárez svým gólem napodobil Nizozemce Patricka Kluiverta, jenž se v sezóně 2002/2003 prosadil v podstatě identickým způsobem proti shodou okolností stejnému soupeři.

Podívejte se na góly Patricka Kluiverta a Luise Suáreze:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace