Lunin se prvním hráčem s číslem 99 na dresu nestane. La Liga to nepovolila

Andriy Lunin (© as.com)

Andriye Lunina čeká první sezóna v La Lize a rychle se mohl zapsat do její historie. Nápad s netradičním číslem dresu mu ale zatrhlo vedení soutěže.

Teprve devatenáctiletý brankář přestoupil v létě do Realu Madrid, který má pozici mezi třemi tyčemi pokrytou zkušenějšími jmény, proto mladého Ukrajince poslal na roční hostování do Leganésu.

Lunin chtěl v novém působišti nosit na dresu číslo 99, což by bylo ve španělské lize vůbec poprvé, jenže vedení La Ligy nápad s odvoláním na pravidla zamítlo.

Regule La Ligy říkají, že hráči prvního mužstva musí nosit na zádech čísla od 1 do 25 (brankáři 1, 13 a 25). Lunin se domníval, že jako fotbalista mladší 23 let si může zvolit jakékoliv numero. I na to však pravidla myslí a v podobných případech si musí hráči rozdělit čísla od 26, a to v po sobě jdoucím pořadí, nelze "přesakakovat".

Lunin se proto musí spokojit s devětadvacítkou (číslo 26 má En Nesyri, 27 Óscar Rodríguez a 28 Rodrigo Tarín). Vytáhlý gólman bere vše s nadhledem: "Není to důležité. I číslo 29 je hezké. Nejdůležitější je tvrdě pracovat. Na angažmá v Leganésu se těším."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace