Maffeo splnil úkol a vymazal Messiho

Maffeo byl Messiho stínem (© marca.es)

Nasazení osobního strážce na největší hvězdu soupeře, to už v současném fotbale není příliš často využívaná taktická možnost. Girona k ní přesto v zápase proti Barceloně sáhla.

A to konkrétně 20letý Pablo Maffeo, jenž dostal za úkol hlídat Lionela Messiho. A podařilo se mu to na jedničku. Barcelonské číslo deset se během zápasu téměř k ničemu nedostalo a chvílemi působilo hodně otráveně. Přestože Girona padla 0-3, Maffeo si za svůj výkon vysloužil pochvalu a zájem médií.

Oba hráči si během blízkého kontaktu po celých 90 minut stihli i leccos říci, Maffeo prozradil, o čem část konverzace byla: "Ptal se mě na spoustu věcí. Kolik mi je a jestli jsem na hostování z Manchesteru City. Je velmi skromný. Povídali jsme si, protože jsem k němu byl přikovaný skoro celý zápas. Nebylo to nic ve zlém. Messi je nejlepším hráčem světa, a pokud ho nehlídáte natěsno, může vám kdykoliv dát gól. Mám radost, že mi trenér dal takovou důvěru. A jestli jsem si řekl Messimu o dres? Ne, protože jsem slíbil kamarádovi dres Ter Stegena, tak jsem požádal jeho. Messi je nejlepší na světě, ale kamarádi jsou nejdůležitější. "

Kamery poté zachytily, jak Maffeo prozradil spoluhráčům na střídačce, že Messi z jeho "osobky" nebyl příliš nadšený: "Víte, co mi řekl? Že hrát takhle je pěkně na ho.no."

Dobrou náladu neskrýval Maffeův otec Alfonso, jenž v rozhovoru řekl, že "je otázkou, jestli spíše Messi nehlídal Pabla".

Pablo Maffeo byl v zápase proti Barceloně Messiho stínem:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace