Málaga si pohrála s bohatýry a slaví premiérové vítězství!

Isco - strůjce vítězství Málagy

Jakápak nováčkovská bázlivost! Zkušení námořníci Zenitu si z petrohradského přístavu původně pluli na jižní cíp Pyrenejského poloostrova v nejmenším pro bod, ale výtečně a chytře hrající Málaga jim neotevřela sklady.

Reputace Málagy v souvislosti s velkým progresem stoupá závratnou rychlostí, ale že by se ambiciózní celek s podobnou vervou a entusiasmem zakousl do soupeře podobného kalibru, to mnozí nečekali. Již ve třetí minutě na levém křídle Eliseu obehrál nevýrazného Zyrjanova a popošoupl balón Iscovi, jenž si při přímočarém postupu k brance poradil s Anjukovem i ustupujícím Brunem Alvesem a krásným technickým obstřelem s pomocí levé tyče rozjásal napěchované ochozy. 

Snová a báječná prvotní pasáž z pohledu Ančoviček ještě pokračovala, z dvaceti, ba spíše pětadvacetiminutové bezbřehé dominance a entusiasmu vyplynula i druhá přesná trefa. Někdejší dlouholetý kapitán, levý bek Málagy Jesús Gámez po Portillově příhře nalezl fantastickou přihrávkou nabíhajícího novice Javiera Saviolu, pro něhož nebyla převelká obtíž poslat zásilku do schránky. 

V jednadvacáté minutě byli oba střelci blízko blizoučko třetí trefě, po Joaquínově výborné přihrávce nejprve ztroskotal na ležícím Vjačeslavu Malafejevovi Isco, po němž zkušený ruský brankář vyčapal i díky skvělému rozpažení dorážejícího Javiera Saviolu. Letní akvizice Málagy si připsala ještě jeden pokus, když přestřelila z malého čtverce branku po Joaquínově výtečném průniku. 

Spalletti se u krajnice mohl uječet a ugestikulovat, zejména obrana potřebovala pořádnou studenou sprchu, záložní a útočná řada sotva fungovala. Změna tohoto paradigmatu přišla přibližně v posledních osmi minutách, kdy se Zenit rozehřál a začal dorážet i na branku Willyho Caballera, jehož nejprve rozehřál slabým přímákem Hulk, na něhož v jednačtyřicáté minutě navázal v největší příležitosti hostí v prvním dějství Alexandr Keržakov, jenž se po skrumáži po rohovém kopu dostal k mičudě a přízemní střelou k bližší tyči donutil Caballera k výbornému zákroku. Decentní hlavičkou ze záklonu pak prověřil brankáře domácích i Roman Širokov. 

Alexandr Keržakov se dostal hned po obrátce ke střele s výborné pozice, ale branku Málagy přestřelil. Spallettiho muži zlepšili defenzivní práci, k vidění byl i progres ofenzívy, ale krom Širokovova náznaku si Zenit nevypracoval žádnou ani náznak příležitosti - přitom Širokov se k zakončení ani nedostal, protože mu mičudu v pravý čas upálil Willy Caballero. 

Málaga po hodině hry utlumila hostující tlak, ba spíše optickou převahu v držení míče kolem středové čáry, a v sedmasedmdesáté minutě se dočkala zasloužené pojistky, kterouž obstarali dva ze tří nejlepších mužů zápasu. Joaquín potáhl míč, na šestnáctce moudře vyhodnotil situaci a přiťukl Iscovi, jenž švihl míč pod víko a připsal si druhou trefu v zápase. V závěrečných minutách již trávník ovládla rezignace, definitivní přijmutí faktu, že Málaga tento duel zaslouženě zvítězí a Zenit si odveze potupnou porážku. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace