Málaga slaví postup do osmifinále!

Málaga zvládla další těžký test (© marca.es)

Andaluští šohajové z Málagy si s pořádným předstihem zajistili účastenství mezi vybranou smetánkou šestnácti nejlepších celků Evropy, když i podruhé obrali o body strádajícího milánského velikána AC Milán a z první příčky je již nemůže nižádný ze tří konkurentů sesadit.

Stejně jako Málaze, tak i milánskému velkoklubu notně pomohl výsledek z Bruselu, kam si dojel Zenit Petrohrad pro porážku 1:0, díky čemuž AC stále zůstává na druhé postupové příčce. K jeho škodě se ovšem Anderlecht po zásluze přidal do souboje o druhou příčku, která je již jedinou vstupenkou do další fáze hned pro trio uchazečů. AC přitom může být v případě dvou výher a dvou proher Málagy první. 

Úvodní dvacetiminutovka se nesla i přes dvoutýdenní známost ve stylu oťukávání, oba soupeři bojovali spíše ve středu pole a k šestnáctkám protivníka se nepřibližovali, zato se kupily vzájemné souboje o balón, ztráty a množství faulů. Pouhopouhých šest minut na hřišti přitom vydržel Ignazio Abate, jenž si obnovil zranění a byl nucen vystřídat za Mattia De Sciglia. 

Po čtvrthodince hry začal mezi polozaplněnými ochozy San Sira vládnout domácí AC Milán, jenž se postupnou kombinací snažil prokousávat doposavad neprostupnou defenzívou Ančoviček jak otvírák na konzervy. Jak se ovšem ukázalo, přístroj nebyl dostatečně naostřený a v souboji s pevnou konzervou v prvním poločase selhal. 

Největší příležitosti prvního dějství ze strany Rossoneri měl egyptský Faraón Stephan El Shaarawy. Ve dvacáté minutě mu přichystal vynikající palebnou pozici relativně dobře hrající Bojan, ale Shaarawyho dělovku vytěsnila na rohový kop zadnice Martína Demichelise. Chvíli před tím vytáhl proti Bojanově tečované střele vynikající zákrok skvěle chytající Willy Cabalero. 

Jednička andaluského celku předvedla největší parádu v sedmadvacáté minutě, když konečky prstů vytáhla parádní střelu Urbyho Emanuelsona z přímého volného kopu. Velice dobrá desetiminutovka ze strany AC naznačovala, že hostům nechce s předstihem zajistit postup, ba naopak se chce poprat o první příčku. Jenže pak přišel útlum, pohyblivější Málaga se díky Joaquínovi a Iscovi několikrát dokázala prokousat až k šestnáctce a ve čtyřicáté minutě po několika malých hrozbách udeřila. 

Když se dostal Isco na půlící čáře k balónu a obrana AC byla nezvykle rozevlátá, možná již mnozí fanoušci tušili, že je zle. Španělský mladíček předvedl v prvním poločase vynikající výkon, který korunoval milimetrovou křižnou přihrávkou na nabíhající mašinu Eliseua, jenž nedal Abbiatimu v brance pražádnou šanci. Málaga šla do kabin s příjemným náskokem a s vědomím, že i případná remíza měla s největší pravděpodobností téměř stačit k jistotě postupu. Naopak AC potřebovalo zabrat, což se mu taky díky zvýšenému pohybu a aktivitě podařilo. 

Zatímco první dějství lze označit za vyrovnané, v tom druhém byla převaha na straně milánských fešáků. Málaga se až moc upínala k defenzívě, která sice v tomto ročníku Ligy mistrů patří k nejlepším, ale svou kvalitou přesto nedosahuje absolutní evropské špičky, ba naopak spíše průměru. AC toho vzhledem k mnoha nedostatkům v současné hře a při současné formě klubu nedokázalo využít, branku Willyho Cabalera ohrožovalo spíše sporadickými a testovacími ranami. 

Dlouhodobý tlak nakonec vyústil ve vyrovnávací trefu z třiasedmdesáté minuty, kdy na levém křídle poslal balón na druhý konec malého čtverce Kevin Constant a Pato dokázal téměř na lajně předběhnout a přeskočit všechny své strážce. 

Druhé dějství bylo až na tento moment na šance skoupé, klání bylo rozdrobeno do velkého množství faulů, nepovedených standardních situací a nedokončených akcí. V samém závěru poločasu se sice AC snažilo přimáčknout svého soupeře k šestnáctce, ale do pokutového se dostalo pouze díky třem centrům z rohovým kopům. Duel tak nakonec skončil zaslouženou dělbou bodů, která má poněkud významnější charakter pro hostující Málagu, která ztratí postup pouze v případě fatálních výpadků v následujících zápasech.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace