Mallorca se chce vrátit na Lluís Sitjar

Smutný pohled na současný Lluís Sitjar. (© as.com)

Lluís Sitjar by se opět mohl stát domovem fotbalistů Mallorcy. Baleárský celek by rád chátrající stadion oživil.

Lluís Sitjar byl postaven v roce 1945 a vyrůstaly na něm mnohé generace fotbalistů i fanoušků Mallorcy. Klub se ale v roce 1999 přemístil na modernější Son Moix. Až do roku 2008 využívaly zázemí stánku Lluís Sitjar mládežnické a rezervní týmy, poté ho Mallorca opustila definitivně.

Nyní je Lluís Sitjar pokryt vysokou trávou a každým dnem chátrá. Město chtělo na jeho místě vybudovat nákupní centrum, mluvilo se o využití prostor na trhy nebo o srovnání se zemí. Nic z toho se nestalo, což fanouškům klubu dává naději, že se na něj vrátí fotbal.

Tu podporují i nejnovější plány vedení Mallorcy. Na webové stránce klubu se objevila zpráva, že by Lluís Sitjar mohl být zrekonstruován. Pokud by projekt, jehož vzorem je prý stadion Espanyolu Cornellà-El Prat, byl realizován, dostali by příznivci dárek ke stoletému výročí klubu, které připadá na rok 2016.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace