Marodka Barcelony se nevyprazdňuje, přibyl na ni také De Jong

nizozemský záložník Frenkie de Jong

Katalánskému klubu se do poslední části sezóny množí starosti. Nejen, že sleduje, jak se bude dále vyvíjet proces Negreira, ale také začíná postrádat čím dál více hráčů, kteří zaplňují marodku. Posledním zraněným hráčem je De Jong, který se zranil během ligového utkání a problém se stehnem nyní potvrdil i lékař nizozemského reprezentačního týmu.

Barcelonská marodka se nejenže nevyprazdňuje, ale stále více se plní. Krome Dembélého a Pedriho přibyli v posledních hodinách na dlouhý seznam zraněných hráčů také Araujo, Christensen a Frenkie de Jong. Barcelona tak potvrdila informace, které před několika dny poskytla nizozemská reprezentace: záložník má problém se stehenním svalem pravé nohy a bude delší dobu mimo hru.

Bývalý hráč Ajaxu Amsterdam se v pátek ráno podrobil lékařským testům, jejichž výsledky potvrdily, že je definitivně mimo hru a jeho návrat na hřiště bude záviset na vývoji zranění. Přibližnou dobu, po kterou se bude muset Barcelona obejít bez svého klíčového záložníka, klub neuvedl. Nepříjemné potíže se stehenním svalem jsou pro trenéra Xaviho vážnou komplikací, protože de Jong je stálicí základní jedenáctky Barcelony a do poslední části sezóny potřebuje trenér k dispozici všechny hráče.

Nizozemský reprezentant, který v tomto ročníku nasbíral 34 startů, se zranil během víkendového El Clasica podobně jako Ronald Araujo. V důsledku toho nebyl ani jeden z hráčů povolán na reprezentační srazy. V nejbližších hodinách budou barcelonští lékaři vyšetřovat také Christensena, jež si v utkání národního týmu přivodil zranění levého lýtka.

Další utkání čeká na Barcelonu příští sobotu, kdy se utká s Elche. O čtyři dny později pak katalánský klub projde těžkou zkouškou pohárové odvety proti Realu Madrid. Xavi musí doufat, že se mu někdo z marodky pro tyto zápasy vrátí a navíc, že se z reprezentačních srazů nevrátí další zranění.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace