Mauricio Pellegrino se rezignací vzdal 3 milionů eur

Mauricio Pellegrino (© marca.es)

Rezignace trenéra Leganésu Mauricia Pellegrina byla velkým gestem směrem ke klubu. Gestem v hodnotě 3 milionů eur.

Leganés o víkendu prohrál s Getafe a v tabulce La Ligy se dvěma body na posledním místě, navíc jako jediný klub bez vítězství.

Vedení se proto sešlo, aby rozhodlo o koučově budoucnosti. Někteří členové se vyjádřili pro jeho odvolání, Pellegrini se ale ve funkci nakonec udržel. Jedním z argumentů pro jeho setrvání byla ekonomická stránka, protože v případě vyhazovu by mu Leganés musel doplatit mzdu do červena 2021, do kdy měl Argentinec uzavřenou smlouvu. V řeči čísel šlo o 3 miliony eur.

Leganés je skromný klub, kde každé euro hraje svoji roli. Toho si byl vědom i 48letý Pellegrino, který pochopil, že důvěra v jeho schopnosti je nalomena, proto jen o několik hodin později na post trenéra rezignoval. Dobrovolně se tak vzdal "zlatého padáku" a poslední peníze, které mu klub vyplatí, budou ve formě měsíční mzdy za říjen. Na sociálních sítích si za šlechetné gesto vysloužil nejen ze strany příznivců Leganésu velký obdiv a uznání.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace