Mbappé bude v Realu brát 25 milionů eur ročně

Španělský tisk velice bedlivě sleduje každý krok Mbappého, který má nakročeno do Realu Madrid a zdá se, že nic jeho rozhodnutí nemůže změnit. Podle Marca.com navíc už má v Madridu vyjednán plat v astronomické výši 25 milionů eur ročně.

Hříčkou osudu se Realu Madrid do cesty v Lize Mistrů postavilo právě Mbappého PSG a jakkoliv to vypadlo, že hvězdné trio Neymar-Messi-Mbappé musí s obranou Realu zatočit, stal se pravý opak a z postupu se radují madridští hráči. A nyní, když už v cestě nestojí žádná emoční překážka, může se francouzský útočník konečně rozhodnout, kde bude chtít hrát, „až bude velký“.

Jednání mezi Kylianem Mbappé a Realem Madrid podle španělského tisku probíhají několik posledních měsíců a nyní dospěla do svého závěru. Marca.com uveřejnila velice odvážný úvodník, ve kterém tvrdí, že se Mbappé s klubem již dohodl a v příštím týdnu v Madridu podepíše smlouvu. 25 milionů eur ročně, což je dvojnásobek jeho současného platu v PSG a bonus za podpis smlouvy ve výši zhruba 70 milionů eur.

Aby si vlastník PSG, Al Khelaifi, zachránil svou tvář před fanoušky a nadcházejícím „domácím“ mistrovstvím světa v Kataru, snaží se francouzského reprezentanta zlákat poslední nabídkou. 30 milionů eur ročně a nespecifikovaný bonus k podpisu smlouvy. Fanoušci PSG ale tuší, že do Kataru bude Mbappé odjíždět již ne jako kmenový hráč pařížského klubu.

Utkání PSG v Madridu přineslo několik zajímavých faktů. Fanoušci domácího týmu ovacemi hostujícího útočníka vítali na Santiago Bernabeu, zatímco Kylianova matka v doprovodu právníka usedla do čestné lóže Realu Madrid, nikoliv do prostorů vyhrazených pro PSG. Konečný výsledek ji nijak nerozhodil, rozdávala úsměvy na všechny strany. Pokud nedojde na nečekané, bude její syn v příští sezóně oblékat dres Realu.

Rozhodnutí je (ne)zvratné. Nepomohlo orodování ze strany francouzského prezidenta, starostky Parříže ani ministryně sportu. Nepomohla nabídka Al Khelaifiho, že na lavičku PSG přivede francouzského trenéra a že padla zajímavá jména: Zidane, Wenger mezi prvními. Mbappé odchází, je čas přijmout tento fakt.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace