Messi o budoucnosti jasno nemá. Rozhodne se po sezóně

Lionel Messi (© marca.es)

Lionel Messi prozradil, že svou budoucnost bude řešit až po skončení letošní sezóny.

Argentinec chtěl před jejím začátkem opustit Barcelonu, o což požádal i oficiální formou, nakonec ale pod tlakem vedení ustoupil a setrval na Camp Nou. V současné chvíli rozhodnutý není: "Nebudu mít jasno před koncem sezóny, rozhodnu se až po ní. Teď se soustředím jen na získávání titulů, na nic jiného."

"Nevím, jestli odejdu, nebo ne. Ale pokud tak učiním, tak bych chtěl odejít co nejlepším způsobem a do klubu se vrátit a pracovat v něm a žít ve městě. Barcelona je větší než jakýkoliv hráč. Chci zůstat ve fotbale i po konci kariéry, ale ne jako trenér. Raději bych byl sportovním ředitelem, abych mohl získávat hráče, které chci."

Messi znovu vysvětlil, proč chtěl poprvé v profesionální kariéře změnit dres: "Potřeboval jsem změnu, protože jsem cítil, že cyklus skončil. Má hlava potřebovala od toho všeho pryč. Věděl jsem, že to bude rok ve znamení přestavby, mladých hráčů. Chtěl jsem i nadále bojovat o Ligu mistrů a ligu. Prezident (Josep Maria Bartomeu) vynesl některé informace, abych z toho vyšel jako ten špatný. Bylo to hrozné rozhodnutí a bylo to těžké ho udělat, protože je těžké opustit klub mého života, neznám lepší město, než je toto. Má rodina se stěhovat nechtěla."

"Začátek sezóny byl těžký, protože jsem byl někde, kde jsem být nechtěl. Bylo složité zapadnout do šatny, protože v ní bylo hodně nových tváří a málo hráčů odsud."

Jeden z nejlepších hráčů historie se vyjádřil i k tomu, jak vnímá fotbal v době koronaviru: "Hrajeme a dodržujeme televizní smlouvy. Na sportovce se nemyslí. Hrát v neděli a středu... Více než na sport se pohlíží na ekonomickou stránku. Ale hrát a trénovat nás baví. Prázdné stadiony jsou strašné, je to chladné a ošklivé. Je to velmi špatný pocit. I na sledování to musí být nudné a jiné."

Messi patří mezi nejvíce sledované sportovce světa, což znamená prakticky nulové soukromí. "Někdy bych chtěl být anonymní a jít do obchodu nebo kina, aniž by 300 očí sledovalo, co dělám. Jsem privilegovaný, ale někdy bych rád zůstal nepovšimnutý. Nebyli jsme chudá rodina, patřili jsme do střední třídy. Lidé si myslí, že žijeme v bublině a nevíme, co se děje, ale já mám rád přehled, chci být informovaný."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace