Messi o návratu do Bacelony: Utopie

Lionel Messi během galavečera v Paříži

Lionel Messi se ještě v létě chtěl vrátit do Barcelony a v obsáhlém rozhovoru pro L'Equipe, který absolvoval po vítězství v anketě Zlatý míč, zdůvodnil, proč se fanoušci jeho znovuobjevení v katalánském klubu nedočkali. Mohlo by k návratu do Barcelony dojít v budoucnosti? Podle Messiho je to už utopie a argentinský kapitán nevidí žádnou možnost, že by taková situace mohla nastat.

Argentinský útočník naznačil, že letos v létě byl jen krok od návratu do Barcelony, ke kterému ale nedošlo, protože Barcelona nedokázala hráči zaručit bezproblémovou registraci do ligy kvůli problémům s přísným platovým stropem.

„Přemýšlel jsem o návratu do Barcelony, o svém životě ve městě, o odchodu do důchodu tam, kde jsem si to vždy přál, ale nebylo to možné,“ potvrdil Lionel Messi, který s katalánským klubem v létě živě vyjednával, ale nakonec se rozhodl přestoupit do Interu Miami.

„Mohl jsem se vrátit, ale podmínky to neumožnily. Bylo to hodně podobné jako v roce, kdy jsem musel odejít do Paříže,“ dodal Lionel Messi další detaily, který byl dotázán i na možnost hostovat v lednu v Barceloně během přestávky v MLS, ale odpověď byla kategorická. „Žádná taková možnost neexistuje. Barcelonu samozřejmě sleduji, stejně jako když jsem byl v Paříži. Myslím, že se tým po příchodu Xaviho dobře vyvíjí, je v něm mix mladých i zkušenějších hráčů, jako jsou Lewandowski a Koundé. Je to krásný tým a letos má šanci dokázat velké věci.“

Jak dlouho bude udivovat fanoušky svým uměním Lionel Messi naznačil v závěru rozhovoru. „Mohlo by se stát, že je to můj poslední Zlatý míč,“ prozradil argentinský útočník, i když je pravděpodobné, že jej ve výtečné kondici fanoušci uvidí ještě i na příštím Mistrovství světa.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace