Messi posunul Barçu do semifinále Ligy mistrů

Rekordní Lionel Messi (© marca.es)

Barcelona se zajistila místenku mezi posledními čtyřmi celky Ligy mistrů. Katalánci v odvetě čtvrtfinále zdolali AC Milán 3-1.

To v kombinaci s remízou 0-0 z prvního utkání znamená pro Katalánce postup. O něj se nejvíce zasloužil Lionel Messi. Nejlepší fotbalista světa proměnil dva pokutové kopy a přepsal historii, v letošním ročníku milionářské soutěže dal už totiž čtrnáct branek, což se v novodobé historii soutěže ještě nikomu nepovedlo.

Barcelona začala podle očekávání tlakem, Messiho střelu však Abbiati dokázal zneškodnit, podruhá mířilo číslo deset těsně vedle. O chvíli později po zmatcích v obraně poslal Messiho k zemi penaltovým zákrokem Antonini. Abbiati sice vystihl směr Argentincovy střely z puntíku, ale na balón nedosáhl, Barcelona vedla.

Po půlhodině nečekaně udeřil AC Milán, když Ibrahimović vyslal Nocerina, jenž se před Víctorem Valdésem nemýlil. Postupový výsledek Italům dlouho nevydržel, ve 41. minutě totiž přišel další pokutový kop ve prospěch Barcelony, a to když Nesta přímo před očima rozhodčího držel Busquetse. Messi opět zamířil bezchybně a vrátil domácím náskok.

Po změně stran se dožadovali výhody v podobě penalty i hráči AC po zákroku na Ibrahimoviće, Kuipersova píšťalka ale zůstala němá. Hodně hlasité bylo naproti tomu nadšení tribun, když Iniesta v 53. minutě zvýšil na 3-1. Žádná další šance se neujala, Barcelona zaslouženě zvítězila a může se těšit na semifinálového soupeře, který vzejde z dvojice Benfica - Chelsea.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace