Messi se stal nejlepším střelcem barcelonské historie

Lionel Messi (© as.com)

Lionel Messi měl tradičně největší podíl na další výhře Barcelony. Argentinský útočník pomohl sestřelit Granadu hattrickem.

"Gratulujeme, Leo," zněl nápis na světelné tabuli Nou Campu. A bylo k čemu gratulovat. Teprve 24letý fotbalista se se 234 góly totiž stal historicky nejlepším střelcem Barcelony v soutěžních zápasech.

Dosavadní rekord katalánského celku držel César Rodríguez, jenž v Barceloně působil ve 40. a 50. letech minulého století. Až do dnešního dne se zdálo, že César měl na kontě 235 branek, kluboví statistici společně s listem La Vanguardia mu však po podrobném přezkoumání tři přesné zásahy odebrali.

Messi působí v prvním týmu Barcelony od ročníku 2004/2005. Od té doby si připsal 153 ligových branek, 19 zásahů přidal v Copě, 49 v Lize mistrů, 8 v Supercopě, 1 v Super Cupu a 4 na mistrovství světa klubů.

Letošní sezóna je pro nejlepšího fotbalistu světa prozatím gólově nejplodnější. Přestože zdaleka nekončí, Messi už stihl napříč všemi soutěžemi nasbírat 54 branek. A že argentinský génius ještě není na vrcholu sil dokazuje i fakt, že od roku 2008 pravidelně svou gólovou bilanci každou sezónu zlepšuje. Kde je Messiho strop? 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace