Messi se už v letošní sezóně může stát nejlepším střelcem historie La Ligy

Lionel Messi (© marca.es)

Lionel Messi už během kariéry překonal nespočet rekordů. Další může přidat už v letošní sezóně, a to jeden z nejprestižnějších.

Argentinec má totiž nadosah stát se nejlepším střelcem historie La Ligy. Je jasné, že se tak dříve či později stane, otázkou je, zda-li to Mess stihne už v ročníku 2013/2014.

Ještě před pár lety se přitom zdálo nemyslitelné, že by někdo sesadil z trůnu baskického Lva Zarru, jenž za 15 sezón v Athleticu nasbíral 251 vstřelených branek a poslední utkání v Primeře odehrál v roce 1956. 

Jenže Messi střílí gól za gólem, jenom v prvních třech kolech nové sezóny jich zaznamenal pět. K překonání Zarry jich potřebuje dalších 32.

Momentálně je teprve 26letý fotbalista v historické tabulce na šestém místě. V řádu týdnů by mohl trumfnout Césara Rodrígueze (na něhož ztrácí tři branky), Di Stéfana (sedm) i Raúla (osm), poté už bude zbývat jen Hugo Sánchez (čtrnáct) a zmíněný Zarra.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace