BLOG: Messi už jen jeden

Leo Messi (© fcbarcelona.com)

Tak pozor! Jestliže ještě v sobotu v noci chyběly k vyrovnání gólového klubového rekordu Césara Rodrígueze Messimu čtyři góly, pak dnes mu k tomuto historickému okamžiku schází branka jediná. Zázrak. Stal se zázrak. Jak jinak si totiž tuto skutečnost vysvětlit, když od konečného hvizdu po sobotním mači v Seville Leo Messi do žádného jiného zápasu nenastoupil a tedy logicky nemohl dát ani gól. Jedinou možností je, že by Césarovi nějaké góly ubyly. Hráči, který pověsil kopačky na hřebík v roce 1960 a tehdy všichni brali cifru 235 branek jako neuvěřitelnou, pevnou a neměnnou.

Jenže po více než padesáti letech si zaměstnanci FC Barcelona, kteří pracují v sekci „El Centre de Documentació i Estudis“ zřejmě řekli: „Sakra, zkusíme to přepočítat, třeba se tehdy sekli“. A měli pravdu. Společně s redaktory deníku La Vanguardia vzali do ruky zaprášené kroniky a porovnali různá data a došli k překvapivému zjištění, že César Rodríguez nedal gólů 235, ale pouze 232! Přepište dějiny! Ode dneška prostě platí gólů 232, což se u Césarova jména objevilo již i na Wikipedii...Informaci přinesla na svých oficiálních webových stránkách FC Barcelona. Zde je uvedeno, že pracovníci této sekce prošli různými dokumenty, mezi nimiž byl i deník La Vanguardia, založený již v roce 1881, porovnávali a ověřovali pravdivost, či spíše věrohodnost, údajů. Ovšem nikde ani zmínka o tom o jaké duely šlo a které góly byly Césarovi nakonec vymazány. No, mě osobně to přijde minimálně zvláštní, že padesát let brali všichni číslo jako oficiální a najednou... Ale budiž. Jestli to měla být nějaká pomoc Messimu, pak ji opravdu nepotřebuje.

Doufám, že tímto jejich počítání alespoň na chvíli skončí, abychom se ještě nedočkali nějakého dalšího překvapení.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace