Messi vyrovnal Pelého, Gayovi se penalta nelíbila

Messi vyrovnal Pelého (© marca.es)

Barcelona jen remizovala s Valencií 2-2 a znovu v lize ztratila. Lionel Messi dosáhl dalšího milníku v kariéře.

A to gólem vstřeleným krátce poté, co Argentinec sám neproměnil pokutový kop. Messi skóroval poprvé od března 2017 hlavou, předchozích 152 branek zaznamenal dolními končetinami.

Pro Messiho šlo o 643. zásah za Barcelonu, což znamená vyrovnání rekordu legendárního Pelého v počtu gólů za jeden klub. Brazilec zvládl stejnou cifru za Santos. Očekává se, že se Messi v čele historického pořadí brzy osamostatní, možná už do konce kalendářního roku, do kdy Barcelonu čekají další ligové zápasy. Messi potřeboval na svůj zápis 748 utkání, Pelé o devět více.

Spokojený naopak nebyl José Luis Gayà, po jehož zákroku na Griezmanna byl sporný pokutový kop odpískán. Kapitánovi Valencie se nelíbilo vysvětlení rozhodčího Hernándeze Hernádeze, přestože arbitr po konzultaci s kolegou u videa zmírnil trest z červené na žlutou kartu: "Pokusím se to vysvětlit. Griezmann dostal balón a možná jsem byl špatně postavený, ale dotkl jsem se míče a zřejmě došlo ke kontaktu nohou, ale ne k postrčení. Rozhodčí odpískal pokutový kop právě za postrčení. To mi řekl. Pak šel k monitoru a řekl, že šlo o podražení, ne o postrčení, proto to není červená karta, ale žlutá. Rozhodčí odpískal penaltu a vyloučil mě, protože si myslel, že došlo k postrčení. Jeho vysvětlení mi moc smysl nedává, protože nařídil penaltu kvůli postrčení, a když se na vše podíval na monitoru, odpískal penaltu kvůli kontaktu dole, a proto to není červená."

Podívejte se na zákrok Gayi na Griezmanna:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace