Messiho gólový rekord se zastavil na čísle 91

Messiho poslední gólová radost v roce 2012 (© sport.es)

Lionel Messi bude na uplynulých dvanáct měsíců rád vzpomínat. Argentincův rekord v počtu gólů za kalendářní rok se nakonec zastavil na čísle 91.

Messi vstřelil 59 branek v lize, 5 v Copě, 13 v Lize mistrů, 2 v Supercopě a 12 v dresu Argentiny. Dalších 11, které se však do rekordu nepočítají, nasbíral v neoficiálních zápasech. Dosavadní maximum Gerda Müllera z roku 1976 bylo překonáno o 6 přesných zásahů.

Pětadvacetiletý fotbalista se blýskl zejména proti Valencii (5-0) a Espanyolu (4-0), kterým nasázel po čtyřech gólech. I díky tomu je za tento rok držitelem ocenění pro nejlepšího střelce La Ligy, stejné pocty se mu dostalo i v Lize mistrů, získal také Zlatou kopačku a je největším favoritem na Zlatý míč.

Zatímco rok 2012 byl pro Messiho v individuální rovině jednoznačně nejlepším v kariéře, týmového úspěchu dosáhl paradoxně jediného, a sice vítězství v Královském poháru, kde Barcelona ve finále zdolala Athletic 3-0.

Kaňkou a jednou z mála Messiho chyb pak zůstává neproměněná penalta v Lize mistrů proti Chelsea, která mohla katalánský klub poslat do finále.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace