Messiho nenachytáte...

Leo Messi (©google.com)

Před pár lety, když Sporting Gijón zavítal k ligovému duelu do Barcelony, předstoupil na tiskové konferenci před novináře odchovanec blaugranas Bojan Krkič. Muži od pera si nenachali ujít příležitost a mladého útočníka se zeptali na Quiniho, legendárního středního útočníka Barçy, vzor pro mnoho fotbalových generací a současného delegáta gijónského klubu. Bojana tehdy nachytali v nedbalkách, obrazně řečeno v metrovém ofsajdu. Nevěděl vůbec nic. Sálem to tehdy jenom zašumělo a krční páteře křupali od nevěřícného kroucení hlav přítomných žurnalistů. Barça z události která se přihodila v únoru 2009 nechtěla dělat nějakou vědu, přestože byla nanejvýš prekérní. Přesto ale vedení na tenhle „incident” nikdy nezapomnělo a určitě si dalo jako čestný závazek, že se tato situace už nesmí nikdy opakovat.

Z toho důvodu asi před čtrnácti dny, kdy bylo evidentní, že Messi dříve či později vyrovná, nebo dokonce překoná střeleckou metu Ladislaa Kubaly dalo příkaz, aby Lea poučili o osobě, která byla považována za nejlepšího fotbalistu klubové historie. Úkolem byli pověřeni Txemi Terés a Sergi Nogueras, kteří jsou v katalánském klubu zaměstnáni v oddělení komunikace a často se objevují i v kabině. Jenže jaké pro ně bylo velké překvapení, když ani jeden ani druhý nemuseli Messimu vykládat o Kubalovi, hvězdě pro barcelonskou obec přímo posvátné, vůbec nic. A nejen to. Messi bez zaváhání vyhrkl i celé jméno a příjmení nejlepšího střelce celé historie Césara Rodrígueze a na gól přesně i cifru, která figuruje v historických tabulkách vedle jeho jména: 235 branek.
Kromě toho, když Messi v Minsku vyrovnal Lasziho počinek, odpověď na otázky novinářů byla prakticky na chlup totožná s tou, kterou pronesl v roce 1999 samotný Kubala, když byl jmenován nejlepším hráčem celé historie Barçy. Tehdy Kubala řekl, že zásluhu na tom mají především jeho spoluhráči. „Dal jsem tolik gólů jenom díky jim. Jeden vybojoval míč, další mi nahrál a já skóroval. Ale bez prvotního vybojování balónu bych býval neudělal nic”.
Messi v Bělorusku téměř okopíroval onu děkovnou řeč: „Moje góly by nepadaly, kdybych neměl to štěstí hrát po boku tak skvělých spoluhráčů, jaké mám”. Messi je jedinečný.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace