Messimu se po 38. hattricku klaněl i debutant Dembélé

Lionel Messi (© sport.es)

Hlavní podíl na tom, že Barcelona smetla v městském derby Espanyol vysoko 5-0, měl Lionel Messi, který dosáhl hattricku.

Pro argentinskou hvězdu to bylo už 38. triplete (tři góly v zápase) v klubové kariéře. Sedmadvacetkrát zaznamenal tento úspěch v La Lize, sedmkrát v Lize mistrů, třikrát v Copa del Rey a jednou v Supercopě.

Třicetiletý Messi se navíc stal historicky nejlepším střelcem barcelonského derby, a to s 20 přesnými zásahy (18 v lize, 2 v Copě). Nechal za sebou dosud vedoucího Josepa Escolu, jenž ve třicátých a čtyřicátých letech rozvlnil síť Espanyolu celkem 18krát.

Messimu vzdal hold i Ousmane Dembélé: "Stále nemohu uvěřit tomu, že nastupuji po boku nejlepšího hráče světa. Je to pro mě jedinečný zážitek." Nejdražší nákup v historii Barcelony proti Espanyolu debutoval. A přestože nastoupil jen na posledních 20 minut, stihl asistovat Luisi Suárezovi na pátý gól večera. "Trenér mi řekl, ať jsem v klidu. Bylo to hodně emotivní. Mám z debutu radost. Splnil se mi sen," dodal Dembélé, který na Camp Nou přišel jako náhrada za Neymara z Borussie Dortmund za 105 milionů eur.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace